Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11.00 – 14:00, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με στόχο την καταπολέμηση της βίας στο σχολείο με τίτλο: «Νεανικές καρδιές… γεμάτες φως. Επίλυση προβλημάτων χωρίς βία»
Η ημερίδα θα υλοποιηθεί κατά βάση με τη χρήση βιωματικών μεθόδων δια των οποίων θα πραγματοποιηθεί η αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσέγγιση.
Με τους μαθητές θα συνομιλήσουν οι:
• Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος
• π. Σεβαστιανός Ζερβός, υπεύθυνος του συμβουλευτικού σταθμού ψυχολογικής υποστήριξης της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
• Δρ Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, Διδάκτωρ Μουσικοπαιδαγωγός
• Υπαστυνόμος Γεώργιος Σκόνδρας, σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου
• Μαρία – Σοφία Βαΐτση, εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου
• Δρ Σωκράτης Σαβελίδης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Την ημερίδα θα συντονίσει η Δρ Αρετή Τζανετοπούλου, σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων
Η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Αγριάς με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Αλέκα Μούρτζη θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο, ενώ θα ακολουθήσει και μουσικό δρώμενο από τον εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αντώνιο Βασιλειάδη.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στα Μελισσάτικα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος