Καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας

Array

Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν σήμερα, οι μαθητές 24 σχολείων του Νομού Μαγνησίας, ενώ σε άλλα 4 έγινε αποχή, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Κατάληψης που έχουν άτυπα «θεσμοθετήσει» οι μαθητές, τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, στην πλειοψηφία τους τα σχολεία που μετέχουν στην κινητοποίηση βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κατάληψη βρίσκονται σήμερα τα εξής σχολεία:
1ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 4ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου και 10ο Γυμνάσιο.
Όσονα φορά στα Λύκεια υπό κατάληψη τελούν τα εξής Λύκεια: 1ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Βελεστίνου, 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου κι ΕΠΑΛ Αγριάς.
Να σημειωθεί ότι σε αποχή βρίσκονται το Γυμνάσιο ΣΚιάθου, το Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου, και το ΓΕΛ Σκιάθου.

Καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εξάλλου, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία
που ξεκίνησε από τα σχολεία, πέρασε από την Πλατεία Ελευθερίας και από Ιωλκού και Δημητριάδος κατευθύνθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τον Παύλο Παπαδόπουλο, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Βόλου, ι μαθητές διαμαρτύρονται, γιατί το σύστημα αλλάξει ξανά, οι μαθητές θα δίνουν Πανελλαδικές χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ πρόβλημα υπάρχει με τα ΕΠΑΛ σε μεγαλύτερες κατευθύνσεις λόγω έλλειψης ατόμων.
Ο μαθητής τόνισε ότι τα μαθητικά συντονιστικά όλης της Ελλάδας συνεννοήθηκαν για να κάνουν κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα.

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Σκιάθο

Στο μεταξύ, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Σκιάθο, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης που λήφθηκε από τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων την προηγούμενη εβδομάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, κ. Νίνα Μαστοράκη, αργότερα θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Θεωρείται πάντως βέβαιη η κάθοδος στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα και με σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος