Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι και στη Μαγνησία

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι εν όψει και του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και διαμαρτύρονται και για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Τα θέμα συζητήθηκε στην πρώτη δια ζώσης συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου στο Εργατικό κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή προεδρείων συνταξιούχων από τη Μαγνησία και τη Λάρισα.

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι και στη Μαγνησία

Στη  συνεδρίαση παρέστη και ο Χρ. Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ο οποίος τόνισε πως τα προβλήματα που υπήρχαν και αυτά που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, μεγαλώνουν και κάνουν τη ζωή των συνταξιούχων και των εργαζομένων δυσκολότερη.

Ειδικότερα ανέφερε ότι παραμένουν οι καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, ο ΕΦΚΑ είναι υπό διάλυση και αναθέτει το έργο του σε εξωτερικούς συνεργάτες, οδεύοντας προς ιδιωτικοποίηση. Επεσήμανε ότι στους συνταξιούχους δίνεται αρχικά η εθνική σύνταξη των 384 €, στη συνέχεια βγαίνει η έναντι και στο τέλος η σύνταξη που κάθε δικαιούχου. Επιπλέον οι συντάξεις καθυστερούν να υπολογιστούν από δύο έως τέσσερα χρόνια ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν κάποιες εισφορές την περίοδο της κρίσης, τώρα δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Κάλεσε, τέλος, τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο κα να παλέψουν.

Οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και δίνουν μήνυμα ότι θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει κανένα αντισυνταξιοδοτικό και αντεργατικό μέτρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος