Ερώτηση Σπ. Λάππα για την εξαίρεση των Καρδιτσιωτών μαθητών απ’ το ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Σπύρος Λάππας με θέμα «Χωρίς τους πληττόμενους μαθητές και απόφοιτους του Ν. Καρδίτσας η Υπουργική Απόφαση που καθόρισε τους δικαιούχους ειδικού ποσοστού εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας».
Στην ερώτηση ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αναφέρει ότι, “πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την καταστροφική επέλαση του “Ιανού” στην Καρδίτσα, που κατέστρεψε τον αστικό ιστό, βύθισε στις λάσπες τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας Καρδιτσιωτών για κάτι καλύτερο στη φάση της εξόδου της χώρας από την μακρόχρονη οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση.
Η πόλη και ο νομός της Καρδίτσας, οι άνθρωποί της που δεν είναι και «εκατομμυριούχοι» πίστεψαν και προσδοκούσαν ότι από μία τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή θα αναδύονταν η ανάγκη η κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο: σε μία χρονιά που τα παιδιά των Καρδιτσιωτών, που ήταν υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καλούνταν να συναγωνιστούν τους υποψήφιους των άλλων περιοχών με άνισους όρους. Παρ’ όλα αυτά η με αριθ. Φ.253.2/111290/A5/9-9-2021 (ΦΕΚ 4200 Β΄) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός δικαιούχων ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 μαθητών και αποφοίτων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2021» δεν συμπεριέλαβε τους πληγέντες του Ν. Καρδίτσας. Πρόκειται για μία θλιβερή εξαίρεση που συνιστά κατάφωρη αδικία.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι:
Επειδή η μόρφωση αποτελεί και θέμα κοινωνικής ανάπτυξης.
Επειδή η ολοκληρωτική καταστροφή μίας σύγχρονης πόλης το 2020 συνιστά λόγο ιδιαίτερης μεταχείρισης των ανθρώπων της, και φυσικά των υποψηφίων παιδιών τους για τα ΑΕΙ.
Επειδή συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για πριμοδότηση των υποψήφιων Καρδιτσιωτών μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επειδή στις 9/4/2021 εστάλη προς εσάς σχετικό αίτημα όλων των Δημάρχων του Νομού με τεκμηριωμένη εισήγηση επί του θέματος και από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
Τα ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής προς την υπουργό είναι:
1. Θεωρείτε ότι οι πλημμύρες δεν ήταν καταστροφικές για την περιοχή μας;
2. Με ποιο κριτήριο εξαιρέθηκαν της απόφασης οι μαθητές και απόφοιτοι του νομού Καρδίτσας;
3. Με ποιο κριτήριο εξαιρέθηκαν της απόφασης οι μαθητές και απόφοιτοι του Δήμου Παλαμά που εκτός του Ιανού δέχτηκαν και το πλήγμα του σεισμού το Μάρτιο του 2021;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος