ΕΚΒ: Δεν είναι αργία η Πρωτομαγιά, είναι απεργία

Μερικές δεκάδες εργαζομένων μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Βόλου και ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας. Παρόλη την μικρή συμμετοχή (η οποία ήταν ωστόσο, ελαφρώς μεγαλύτερη από την περσινή), η σημερινή μέρα χαρακτηρίστηκε ως απαρχή κατάργησης των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.

ΕΚΒ: Δεν είναι αργία η Πρωτομαγιά, είναι απεργία
Η κ. Θάλεια Στάχτου καταθέτει στεφάνι

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε πάντως, ότι όσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στους αγώνες και δεν δηλώνουν το παρών στις συγκεντρώσεις, τόσο θα έρχονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για την εργατική τάξη. Παρόλα αυτά, προέβλεψε ότι η απεργία που έχει ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενάντια στα μέτρα θα είναι επιτυχημένη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, κ. Θάλεια Στάχτου έστειλε ενωτικό μήνυμα απέναντι στη μεγάλη ανεργία, στη φορολεηλασία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και σε κάθε παραταξιακή προσπάθεια για κατακερματισμό των αγώνων.

ΕΚΒ: Δεν είναι αργία η Πρωτομαγιά, είναι απεργία
Ο Γ.Γ. του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου

Ο γραμματέας του ΕΚΒ, κ. Δημ. Βασιλείου από την πλευρά του, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πέσει στο κενό. Μιας κυβέρνησης – όπως είπε – που προδίδει ωμά τις ελπίδες τους και συνυπογράφει με τους Δανειστές τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, αφαιρώντας και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα τους.

ΕΚΒ: Δεν είναι αργία η Πρωτομαγιά, είναι απεργία
Από την συγκέντρωση ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας

«Δεν είναι η Πρωτομαγιά, όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας, το αγωνιστικό τέλος αυτής της πορείας για την επαναδιεκδίκηση όσων μας έκλεψαν, αλλά η αρχή της, για να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί Νόμοι και τα Μνημόνια», τόνισε χαρακτηρστικά.
Μετά τις ομιλίες στην Πλατεία Ελευθερίας, που έκαναν ο κ. Βασιλείου εκ μέρους του ΕΚΒ και ο κ. Λεων. Αναστασίου εκ μέρους της AΔΕΔΥ, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο των ΕΛΤΑ, όπου έπεσε νεκρός στις 2 Ιουνίου 1936 ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος