Κοινή δράση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μαγνησίας

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων του Ν. Μαγνησίας, όπου συζητήθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο όπως υποστήριξαν, “στοχοποιεί τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και θέτει οριζόντια φορολογικά μέτρα, που πλήττουν αδιάκριτα και συνεπώς άδικα όσους (και είναι πολλοί) δεν εσοδεύουν τα ποσά για τα οποία καλούνται να φορολογηθούν”.

Μετά από συζήτηση μεταξύ των Εκπροσώπων των Φορέων , όλοι συμφωνούν πως το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και περισσότερο δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα φοροδιαφυγής. Τα οριζόντια μέτρα δείχνουν προχειρότητα, τη στιγμή που το φορολογικό θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένο σε κάθε επαγγελματικό κλάδο και τομέα.

Κατόπιν, τέθηκε υπό συζήτηση αν είναι εφικτή η κοινή κάθοδος σε κινητοποιήσεις των Ελεύθερων Επαγγελματιών του Νομού μας. Σε ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση. Υπήρξε πρόταση για κοινή δράση των Φορέων σε Κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν την ίδια μέρα από Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Φορείς στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος