Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη για την εργατική Πρωτομαγιά

Με σύνθημα ” Ελπίδα, η πάλη των λαών”, το ΠΑΜΕ, οργάνωσε στην Τρίπολη και στην Πλατεία Πετρινού, τη δική του συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά του 2022.

Βασική ομιλήτρια της απεργιακής συγκέντρωσης ήταν η Παναγιώτα Πανούση, απ’ τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και απ’ το σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, στα καταστήματα και στις εταιρείες της Αρκαδίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε εκπρόσωπος του σωματείου οικοδόμων – τεχνεργατών της περιοχής, εκπρόσωπος του σωματείου της ενέργειας στην Πελοπόννησο και εκπρόσωπος των συνταξιούχων.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη για την εργατική Πρωτομαγιά
Στ. Ζορμπαλάς

Στην ομιλία της, η Παναγιώτα Πανούση, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

“Απαιτούμε την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 825 ευρώ, μεικτά, ζητάμε αυξήσεις στους μισθούς πάνω απ’ το ύψος του πληθωρισμού, ζητάμε κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της χώρας μας σε νατοικά σχέδια για εμπλοκή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να αποδοθούν στους συνταξιούχους αυτά που τους οφείλονται, να υπάρξουν προσλήψεις σε παιδεία, υγεία, κοινωνικούς φορείς ασφάλισης, να μην πωληθούν οι δημόσιοι οργανισμοί. Κάτω τα χέρια απ’ τα συνδικάτα”.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη για την εργατική Πρωτομαγιά
Στ. Ζορμπαλάς

Αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς τον Άγιο Αθανάσιο Τρίπολης, εκεί που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, σαράντα πατριώτες, απ’ τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, ως αντίποινα.

Κατατέθηκαν στον “μαρτυρικό” τοίχο, λουλούδια, έγινε προσκλητήριο νεκρών και υπήρξε αναφορά στο γεγονός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος