Σέρρες: Εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο – Επαναλειτουργεί την Δευτέρα με ψυχολογική υποστήριξη (βίντεο)

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, μια ακριβώς εβδομάδα μετα την φονική έκρηξη που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη το μοιραίο πρωινό της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, πρόκειται να επαναλειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον Δήμο Σερρών μετά τη σύσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω σχολείου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9/12, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών με αίτημα ασφαλή σχολεία.

Σέρρες: Εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο – Επαναλειτουργεί την Δευτέρα με ψυχολογική υποστήριξη (βίντεο)Τοποθετούνται κλιματιστικά

Όπως μετέδωσε στο ertnews.gr, ο Βασίλης Αναστασιάδης από τις Σέρρες, οι Tεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου Σερρών πραγματοποιούν από το πρωί εργασίες τοποθέτησης κλιματιστικών σε κάθε αίθουσα, καθώς απαιτείται προσωρινή θέρμανση. Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου Σερρών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού της περιοχής που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σέρρες: Εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο – Επαναλειτουργεί την Δευτέρα με ψυχολογική υποστήριξη (βίντεο)Ψυχολογική υποστήριξη

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και τη συνδρομή του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ψυχολόγων του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών.

Επιπλέον σε κάθε αίθουσα του σχολείου εκτός από τον δάσκαλο κατά την ώρα του μαθήματος από την Δευτέρα θα παραβρίσκεται και ψυχολόγος, ενώ η ψυχολογική υποστήριξη θα αφορά τόσο τον διευθυντή και τους δασκάλους όσο και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, με τους οποίους οι ψυχολόγοι θα πραγματοποιούν τακτικές συνεδρίες.

Σέρρες: Εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο – Επαναλειτουργεί την Δευτέρα με ψυχολογική υποστήριξη (βίντεο)Εκδήλωση συμπαράστασης στους γονείς

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, εκδήλωση από μαθητές και γονείς από όλα τα σχολεία των Σερρών αλλά και το Πανεπιστήμιο, ώστε να εκφράσουν την λύπη και συμπαράσταση τους στους γονείς του αδικοχαμένου 11χρονου Βασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε η οργισμένη ανακοίνωση των γονέων, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για τον χαμό του γιού τους.

Ρεπορτάζ: Β. Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος