Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρό παιδί σε Δημοτικό Σχολείο μετά από έκρηξη

Array

Τραγωδία με έναν νεκρό μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Συγκεκριμένα, στις 2 και μισή το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, όπου γίνονταν εργασίες στον καυστήρα, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί μία μεταλλική πόρτα, να εκσφενδονιστεί από το ωστικό κύμα σε ακτίνα 30 μέτρων και να πέσει πάνω στα παιδιά που εκείνη την ώρα είχαν διάλειμμα. Ένας 11χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του και δύο παιδιά, μαθητές της Α΄ και Δ΄ δημοτικού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συγκλονισμένος από την απώλεια του μικρού μαθητή δήλωσε και ο Δήμαρχος Σερρών: «…Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των δύο άλλων μαθητών που τραυματίστηκαν από αυτό το τραγικό συμβάν. Είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση από την αστυνομία. Είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Ότι και να γίνει, είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας».

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρό παιδί σε Δημοτικό Σχολείο μετά από έκρηξη

Νεότερες πληροφορίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κάτιας Νιάκαρη για την ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος. Η πόρτα πετάχτηκε 30 μέτρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο παιδί και να το τραυματίσει σοβαρά. Ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών Βασίλης Αναστασιάδης, ΕΡΤ1 Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος