Εκτιμήσεις για τα καμένα στρέμματα στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Συνολικά 7.300 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στα Μακρίσια και επεκτάθηκε στην Κρέστενα, το Γρύλλο, τη Βρίνα και τη Σκιλλουντία. Αυτή είναι η εκτίμηση της υπηρεσίας Copernicus που έρχεται κοντά στην πρώτη εκτίμηση του Δασαρχείου Ολυμπίας που ανέφερε έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων. Από τα 7.300 στρέμματα περίπου τα 6.300 έχουν υποστεί καταστροφή και περίπου 1.000 επηρεάστηκαν γενικότερα.

Συσκέψεις για την αποκατάσταση των πληγέντων

Στο μεταξύ, η άμεση αποκατάσταση  των πληγέντων  κατοίκων από την  πρόσφατη  καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, βρέθηκε  στο επίκεντρο  διαδοχικών συσκέψεων   που έγιναν χθες το πρωί  στο δημαρχείο  του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Στην πρώτη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από στελέχη του ΕΛΓΑ Πάτρας του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου και συνεργατών του για τις λειτουργικές λεπτομέρειες που αφορούν την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς, διαδικασία που -όπως τονίστηκε- θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα στο δημαρχείο Κρεστένων  έγινε σύσκεψη με  τη συμμετοχή κλιμακίου του ΤΑΠ για την  καταγραφή των κτισμάτων που έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά, τα οποία είναι κυρίως αγροικίες.  Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης ορίστηκε και το πλαίσιο ενεργειών που θα γίνουν στο εξής, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις όσον αφορά την υλοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών αλλά και εργασιών  που απαιτούνται για την αποτύπωση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κτίσματα από τις πυρκαγιές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος