Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας – Αυτοψία του Τ. Θεοδωρικάκου (video)

Array

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο, τα πύρινα μέτωπα, σε όλη τη χώρα. Η πιο δύσκολη μάχη δίνεται στην Ηλεία, όπου νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης στην περιοχή Γρύλλος και σε κατασκήνωση στη Φρίξα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας – Αυτοψία του Τ. Θεοδωρικάκου (video)

Το πύρινο μέτωπο έχει “ανοίξει” αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς να απειλείται όμως κάποια κατοικημένη περιοχή. Στην Σκιλλουντία οι ξαφνικές ριπές του ανέμου προκάλεσαν αναζωπύρωση. Κάτοικοι εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην φτάσει η φωτιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Αναζωπύρωση που αντιμετωπίστηκε άμεσα, υπήρξε το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το χωριό Γρύλλος.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Όσον αφορά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας – Αυτοψία του Τ. Θεοδωρικάκου (video)

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, πνέουν νότιοι άνεμοι 5-6 μποφόρ, κάτι που κάνει τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της φωτιάς, αφού με ανέμους τέτοιας ένασης, οι αναζωπυρώσεις είναι πιθανές.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας – Αυτοψία του Τ. Θεοδωρικάκου (video)

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “μέσα στη νύχτα έγινε δουλειά. Την περιορίσαμε σημαντικά τη φωτιά“.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας – Αυτοψία του Τ. Θεοδωρικάκου (video)

Στην περιοχή των Κρεστένων Ηλείας, όπου από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο γήπεδο της πόλης έχει στηθεί το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος” της Πυροσβεστικής, που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Το κέντρο επισκέφθκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είχε σύσκεψη με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Σε δηλώσεις του ο Τ. Θεοδωρικάκος, άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό, τονίζοντας ότι “δεν είναι τυχαίο το ότι 15 μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μόνο στην περιοχή της Ηλείας. Το 1/3 των πυρκαγιών που ξεσπούν καθημερινά στην χώρα, είανι στην Ηλεία”. αναφέρθηκε επίσης στην σύλληψη τις προηγούμενες ημέρες ενός υπόπτου για την φωτιά στα Άγναντα, ο οποίος όπως είπε, θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Ζήτησε από την τοπική κοινωνία να σπάσει την σιωπή και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Ο Τ. Θεοδωρικάκος μεταβαίνει στο μέτωπο της φωτιάς για να διαπιστώσει την κατάσταση.

Ηλεία: Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα της φωτιάς σε Βάρδα και Τραγανό – ertnews.gr

Ρεπορτάζ: Μ. Βασιλάκης, Κ. Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος