Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στα Κρέστενα Ηλείας – Καταγγελίες για εμπρησμό (video)

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Κρέστενα της Ηλείας και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 7.000 στρέμματα πευκοδάσους και ελαιοκαλλιεργειών, ενώ έχουν καεί πολλά ζώα στα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή. Για σχέδιο εμπρηστών έκανε λόγο από την Ηλεία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για εμπρησμό με κατοίκους να λένε ότι πριν ξεκινήσει η φωτιά το καταστροφικό της έργο, ακούστηκαν εκρήξεις.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Α. Καλαφάτης, πηγές της Πυροσβεστικής μιλούν για 7.000 στρέμματα καμένου δάσους. Υπάρχουν τμήματα του δάσους που έμειναν αλώβητα, καθώς η περίμετρος της φωτιάς ήταν μεγάλη, η άπνοια όμως της χτεσινής μέρας οδήγησε σε ύφεση.

Εκτός από την καταγραφή των ζημιών, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση επιτήρησης της περιοχής από αέρος με ελαφριά αεροσκάφη της πυροσβεστική που περνούν πάνω από το καμένο δάσος.

Το γεγονός ότι υπάρχει και σήμερα άπνοια στην περιοχή, μειώνει τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Ένα οίκημα έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Ρεπορτάζ: Μ. Βασιλάκης, Α. Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος