Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2022

Στο ρυθμό του Καρναβαλιού ζει από το πρωί η Πάτρα, καθώς ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Με την εξωστρεφή, χιουμοριστική παρουσία και την ηχηρή φωνή των τελάληδων, με μουσικές και… ακροβασίες, με Καρναβαλοποδηλατάδες και Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές, με μεταμφιέσεις, με το νέο λάβαρο και ανανεωμένο μουσικό άρμα και με τη Βασίλισσά του, το Πατρινό Καρναβάλι 2022 άνοιξε ζεσταίνοντας και φέτος τις καρδιές μας.

Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2022Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η καθιερωμένη τελετή παράδοσης του Καρναβαλικού Λαβάρου, από την Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Το Καρναβαλικό Λάβαρο που βασίζεται στο σχέδιο του Αντώνη Παπαντωνόπουλου με τη συνεργασία της Μαρίας Μανωλοπούλου, έφτασε με πομπή από την Πλατεία Γεωργίου, με το Άρμα των Τελάληδων να προηγείται. Ακολούθησε η καθιερωμένη ρίψη σοκολατών από το κεντρικό μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το ανανεωμένο, Καρναβαλικό Λάβαρο θα είναι κρεμασμένο στο Δημαρχείο μέχρι και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 6 Μαρτίου.
Το Πατρινό Καρναβάλι με φετινό θέμα «Σημεία και… τέρατα» αγωνιζόμαστε να παραμείνει όρθιο και συναρπαστικό μεταδίδοντας ηχηρά τη γνησιότητα, την αυθεντικότητα της καρναβαλικής χαράς, του κεφιού, της δημιουργίας στις καρδιές και τις αισθήσεις μας.
Σχετικά με τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Πατρέων ανακοίνωσε ότι «θα προχωρά βήμα – βήμα όσον αφορά την πραγματοποίηση καρναβαλικών δράσεων και πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με κύριο μέλημα την υγεία των συμπολιτών μας».
Για μια «CARναβαλική τσάρκα» με ευχάριστες εκπλήξεις που ετοίμασε η καρναβαλική ομάδα «Του Χρόνου Μπούλες», μαζί με πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού. Σημείο εκκίνησης, το πάρκινγκ δίπλα στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ επί της Ακτής Δυμαίων, με τη συμμετοχή να προβλέπεται μεγάλη.

Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2022
Η CARναβαλότσαρκα των πληρωμάτων

Στις 17:00 το απόγευμα η Καρναβαλική ομάδα ‘Του Χρόνου Μπούλες’ μαζί με πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, πιάνουν το τιμόνι για να το υποδεχτούν με μιά CARναβαλική τσάρκα στους δρόμους της Πάτρας, μία αυτοκινητοπομπή γεμάτη από κέφι, χρώματα και μουσική
Τηρώντας όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, οι διοργανωτές θα δημιουργήσουν ένα ποτάμι από καρναβαλοχρώματα και καρναβαλοζωή που θα «πνίξει» την μιζέρια της πανδημίας και θα φέρει το Καρναβάλι της Πάτρας και πάλι στον θρόνο του!
Μπροστάρης το λεωφορειάκι της χαράς, μέσα στο οποίο θα στηθεί το στούντιο του Μπούλα Radio (http://mpoularadio.live/) οι DJs Στέλιος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργίου και Παναγιώτης Κολλιόπουλος θα παίζουν live.
Το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΑ Πάτρας (92,5 μεγάκυκλους) για να μπορούν όλοι να ακούν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος