Μεσολόγγι: Σε βαρύ κλίμα η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά

Ημέρα πένθους σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία. Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης υποδέχθηκαν ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Κοσμά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ο Μητροπολίτης κατέληξε από κορονοϊό, ήταν ανεμβολίαστος και έκανε δημόσιες δηλώσεις κατά των εμβολιασμών.

Με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα και πλήθος κόσμου να χειροκροτεί και να φωνάζει «αθάνατος» και «άξιος», η σoρός του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά έφτασε στο Μεσολόγγι χθες, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ.

Το φέρετρο είναι τυλιγμένο με βελούδινο σκουρόχρωμο ύφασμα και απαγορεύεται να ανοιχτεί, καθώς πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού.

Μεσολόγγι: Σε βαρύ κλίμα η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά
 

Το όχημα με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής του μητροπολιτικού θρόνου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ακολούθησε τρισάγιο εντός της Μητρόπολης.

Μεσολόγγι: Σε βαρύ κλίμα η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 76χρονου ιεράρχη θα τελεστεί  σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη, κατόπιν δικής του επιθυμίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δε θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας 3/1, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού και ενώ νοσηλευόταν για έναν μήνα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σε ένδειξη πένθους και σεβασμού της μνήμης του μακαριστού τόσο το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας όσο και οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν :

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.

Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια και σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος