Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Αρνητής του κορονοϊού και ανεμβολίαστος (video)

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα, στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, όπου νοσηλευόταν έχοντας νοσήσει από την covid-19.

O Μητροπολίτης Κοσμάς, που ήταν αρνητής του κορονοϊού και δεν είχε εμβολιαστεί, εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου, με εξαιρετικά επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του.

Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, ενώ το οξυγόνο του είχε βελτιωθεί, με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι έχει υποστεί βαριά εγκεφαλική βλάβη. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή και η αδελφή που ήταν επίσης ανεμβολίαστη.

Ποιος ήταν

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Αρνητής του κορονοϊού και ανεμβολίαστος (video)Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το 1945.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από το μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ήταν η τελευταία φορά που άσκησε Ποιμαντορικά καθήκοντα, όταν ενθρόνισε το νέο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος