Στο Μεσολόγγι η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Array

Την Τρίτη στο Μεσολόγγι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος άφησε το πρωί την τελευταία του πνοή, μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

Η τραγική είδηση προκάλεσε πένθος στην Αιτωλοακαρνανία ενώ λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί οι καμπάνες εκκλησιών της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χτύπησαν πένθιμα.

Στην ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος ενημερώνει ότι η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στις 15:00 στον Αγ. Σπυρίδωνα Μεσολογγίου «με την τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού».

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά,

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως και στενοχωρίας, αναγγέλλει την κοίμηση του Ποιμενάρχου της, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αύριο (Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022) και ώρα 15:00’.

Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτραπεί η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου, κατόπιν δικής του επιθυμίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος