«Δρόμοι της θάλασσας» – Ομαδική έκθεση από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

Εγκαινιάζεται απόψε η ομαδική έκθεση «Δρόμοι της Θάλασσας»  που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στην ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος 110.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Παναγιώτης Πετρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου  ανέφερε, πως  αιτία για την πραγματοποίηση της , αποτέλεσε η  πρόθεση του Δήμου να τιμήσει τους ανθρώπους που από τη δημιουργία του εικαστικού εργαστηρίου μέχρι σήμερα, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα ως διδάσκοντες. Όπως τόνισε, πρώτη φορά πραγματοποιείται τέτοια έκθεση και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, συμπληρώνοντας, ότι θέση της δημοτικής Αρχής είναι, πως και σε επίπεδο τέχνης , δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη  σε μία τοπική κοινωνία, εάν δεν στηριχθεί στο δικό της δυναμικό.

Την  επιμέλειά της έκθεσης έχουν οι ιστορικοί Τέχνης, Γρηγόρης Αναγνώστου, Ξένια Γιαννούλη και Georget Geraldine.

Ο κος Γρηγόρης Αναγνώστου επεσήμανε, ότι «πρόκειται για μία σημαντική έκθεση, πολλαπλής σημασίας η οποία αποτελεί αυτοτελή παραγωγή  της Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με το εικαστικό τμήμα του Δήμου Πατρέων.

«Δρόμοι της θάλασσας» – Ομαδική έκθεση από τη Δημοτική Πινακοθήκη ΠατρώνΣε ότι αφορά στον τίτλο και το θέμα της έκθεσης  είπε, «πως δεν επιλέχθηκε τυχαία το υγρό στοιχείο και η θάλασσα – έννοια  με πολλαπλές σημασίες, από κοσμολογικό στοιχείο με βάση του πρώτους φιλοσόφους μέχρι τη σύνδεση που αποκτά με την πόλη της Πάτρας ,μέσω του λιμανιού, τη δουλειά, τη ζωή γενικότερα, τον αγώνα του λαού της για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου», ενώ  η κα Geraldine Georget τόνισε, πως «έπρεπε να δώσουμε ένα πλαίσιο στην ιδέα αυτή και επιλέξαμε τους δρόμους της θάλασσας, καθώς για πολλούς, η λέξη θάλασσα ταυτίζεται άμεσα με την ιδέα του ταξιδιού». Σε ότι αφορά στο ερώτημα που προκύπτει στη συνέχεια είναι «ποιο ταξίδι, τι είδους ταξίδι…», για να συμπληρώσει πως «την απάντηση την αφήσαμε στους εικαστικούς , δίνοντάς τους μία πλήρη ελευθερία ερμηνείας και ένα ευρύ πεδίο συλλογισμού και τοποθέτησης».

Τέλος η κα Ξένια Γιαννούλη  είπε πως μέσα από την έκθεση δίνεται ένα βήμα στους εικαστικούς που ασχολήθηκαν και δίδαξαν στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων για να παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους. Αφορμή είναι ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφενός γιατί είναι συνδεδεμένο με την πόλη της Πάτρας και αφετέρου έχουμε τη χαρά να παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα. Οι καλλιτέχνες εκφράζονται διαφορετικά εικαστικά μέσα , όπως ζωγραφική, κολάζ, κεραμική μικρογλυπτική, video art και μορφές ψηφιακής τέχνης. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίου εμφανίζει ποικιλία και ένα ιδιαίτερο χρώμα στην έκθεση.

«Δρόμοι της θάλασσας» – Ομαδική έκθεση από τη Δημοτική Πινακοθήκη ΠατρώνΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ:

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΒΑΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, ΒΙΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ, BRESSOUD GANAELLE, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΝΝΑ, ΚΕΝΤΡΩΤΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑ ΤΟΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ, ΚΩΛΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΑ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΛΗ, ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΠΡΑΤΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΤΟΜΑΡΑ ΑΝΘΗ,  ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΒΑΣΩ, ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΥΣΚΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΑΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας:

  • Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ
  • Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ
  • Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης),

www.patrasculture.gr

facebook.com/patrasgallery

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος