Προσωρινή παρέμβαση στον “σίφωνα” Κομάρων

Για τις ενέργειες που δρομολογεί η περιφερειακή διοίκηση σχετικά με την αποκατάσταση του «σίφωνα» του φράγματος Κομάρων ενημερώθηκε εχθές το περιφερειακό συμβούλιο, στο πλαίσιο συζήτησης της επερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης.

Όπως αναφέρθηκε, μηχανικοί της Περιφέρειας έκαναν αυτοψία στο σημείο και ήδη ετοιμάζουν μελέτη για τη στεγανοποίηση των διάκενων που παρατηρούνται, ως μία προσωρινή παρέμβαση ενίσχυσης του «σίφωνα». Για τον σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 25.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελέτης για την ολοκληρωμένη παρέμβαση, που πιθανότατα θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018. Για «μεσοβέζικες λύσεις» έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τρέλλης, δηλώνοντας ότι «δεν είναι αισιόδοξος για την πλήρη αποκατάσταση» της συγκεκριμένης αρδευτικής υποδομής.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ