Aλεξανδρούπολη: Σύντομα στο νοσοκομείο ο επιταχυντής, δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»

Το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχει “κατοχυρώσει” τον υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,” σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. ‘Έβρου συνεχί-ΖΩ Αν Σπυρίδου.
Ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής θα βελτιώσει τις συνθήκες ακτινοθεραπείας στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα μειώσει σημαντικά την αναμονή των ασθενών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Σπυρίδου, έχουν γίνει βήματα, το νοσοκομείο έχει υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έχουν προκηρυχθεί και οι θέσεις, ενώ η επόμενη κίνηση είναι η διαδικασία επιλογής αυτών των γιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους. Η ίδια μάλιστα εκτίμησε πως θα χρειαστούν περίπου οκτώ μήνες μέχρι να εγκατασταθεί το μηχάνημα και να λειτουργήσει πλήρως η κλινική με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό.

«Το υπάρχον μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο εξυπηρετεί, όπως εξυπηρετούσε μέχρι τώρα, με τα προβλήματα με τις –πυροσβεστικές επεμβάσεις-» είπε η κ. Σπυρίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε: «κάνουμε υπομονή και είμαστε σε αναμονή για το καινούργιο μηχάνημα ώστε να έχουμε την καλύτερη ποιότητα θεραπείας, ποιο αποτελεσματική, ποιο στοχευόμενη και με λιγότερες παρενέργειες.»

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος