Την αποκατάσταση του λιμανιού στον άγιο Ανδρέα Αστυπάλαιας ζητά ο Δημήτρης Γάκης

Την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση στατικότητας του λιμένα Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με αναφορά του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ).
Όπως σημειώνεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας με σειρά επιστολών του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΜΕ ζητάει το αυτονόητο: Να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για να καταστεί ο λιμένας Αγ. Ανδρέα λειτουργικός και ασφαλής.

Στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή Δωδεκανήσου, υπογραμμίζεται η ανάγκη – ΑΙΤΗΜΑ του Δήμου και των κατοίκων της Αστυπάλαιας – να διασφαλιστεί με έργα υποδομών η εύρυθμη λειτουργία των λιμένων της Αστυπάλαιας, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι καθώς και οι επισκέπτες του νησιού, αλλά και οι αλιείς, οι κτηνοτρόφοι, όλες οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των λιμένων της Αστυπάλαιας να μετακινούνται και να μεταφέρουν αγαθά απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Την αποκατάσταση του λιμανιού στον άγιο Ανδρέα Αστυπάλαιας ζητά ο Δημήτρης Γάκης

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην επιστολή του δήμαρχου Αστυπάλαιας που κατατέθηκε στη Αναφορά, «λόγω της μεγάλης καθυστέρησης λήψης μέτρων η κατάσταση στον λιμένα Αγ. Ανδρέα έχει σαφώς επιδεινωθεί και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης μεγάλου τμήματος του προβλήτα. Αν η καθυστέρηση συνεχισθεί, το γεγονός αυτό θα σημάνει την κατάρρευση πολύ μεγάλου τμήματος του λιμανιού με αποτέλεσμα όχι μόνο την απαίτηση πολύ περισσότερων χρηματικών πόρων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του, αλλά και τον αποκλεισμό του νησιού για πολύ μεγάλα διαστήματα και αρκετά χρόνια».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σημειώνει τη σημασία των λιμένων στην καθημερινή λειτουργία της νήσου και ζητάει να δοθεί άμεση λύση ώστε να μην υπάρξουν – εξαιτίας της καθυστέρησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΜΕ στην αποκατάσταση του λιμένα Αγ. Ανδρέα – επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αστυπάλαιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος