Δ. Δρόσος: “Στήριξη από ειδικούς προσφέρει η Εισαγγελία Κω στους γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο”

Εξαιρετικά δυστυχές χαρακτήρισε το περιστατικό με τον χαμό του βρέφους στην Κω, που οφείλονταν σε πνιγμό από κατάποση τροφής, ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Δρόσος μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, επαινώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση της στους νεαρούς γονείς.

“Οιοσδήποτε από μας θα μπορούσε να βιώσει μια τέτοια δοκιμασία εκτός αν εκείνη την καθοριστική ώρα ήταν εκεί εκπαιδευμένος άνθρωπος” ,πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία την Τετάρτη 24 του Απρίλη οι γονείς του ενός έτους μωρού αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, με τον όρο να παρουσιάζονται μια φορά τον μήνα στην Αστυνομία.

‘’Η δικαιοσύνη έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να εξιχνιάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό ,για το ενδεχόμενο δηλαδή να υπήρχαν υπαίτιες ενέργειες των γονέων που εξέθεσαν το παιδί τους σε κίνδυνο και επέφεραν τον θάνατο’’ υπογράμμισε ο κ Δρόσος .

Ιδιαίτερη ήταν η θετική αναφορά του στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και στην εισαγγελία της Κω οι οποίες , όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ,”ξεπέρασαν τον πήχη της αντιμετώπισης με ένα στεγνό νομικό τρόπο και πήγαν ένα βήμα παραπάνω προσφέροντας, ως βοήθεια, ουσιαστικά τη στήριξη αυτών των νέων ανθρώπων από ειδικούς επιστήμονες και ιατρούς που θα τους συμβουλεύουν σε κάθε δυσκολία’’

Ο κ Δρόσος απέκλεισε το ενδεχόμενο κακοποίησης του βρέφους «δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας κανένα εύρημα κακοποίησης» ανέφερε, ενώ για όσα καταμαρτυρούν στον 20χρονο πατέρα σημείωσε ότι δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές από τότε που ήταν 13 χρονών, ηλικία που σύμφωνα με τον νόμο προστατεύεται και τα λάθη  δικαιολογούνται.

Όσον αφορά στις εκδορές στο σώμα του μωρού και στους μώλωπες  που εντοπίστηκαν, ο δικηγόρος της οικογένειας εξήγησε πως σε αυτή την ηλικία είναι σύνηθες λόγω πτώσης ή τσιμπημάτων από άλλο παιδί.

‘’Που και που πρέπει να θυμόμαστε σαν κοινωνία ότι είμαστε και άνθρωποι ,να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, πέρα από τις ανησυχίες μας για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική χρονιά ‘’τόνισε ο Δημήτρης Δρόσος εκφράζοντας την αγωνία του για την έλλειψη κοινωνικών δομών που θα βοηθούν ουσιαστικά νέους και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Η οικογένεια έχει ακόμα ένα τρίχρονο αγοράκι ενώ η νεαρή μητέρα κυοφορεί το τρίτο παιδί της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος