Πάσχα: Μετά τη… σούβλα γέμισε κόσμο το κέντρο της Αθήνας – Οικογενειακά γλέντια με κέφι σε όλη την Ελλάδα

Ούτε η συννεφιασμένη Κυριακή ούτε το βοριαδάκι πτόησαν τον κόσμο που γιόρτασε τη Λαμπρή, στήνοντας ένα μεγάλο πασχαλινό γλέντι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όσοι απέδρασαν στην ύπαιθρο αλλά και όσοι έμειναν στην πρωτεύουσα, γέμισαν τις ταβέρνες ή έστησαν σούβλες στις αυλές, τα μπαλκόνια, ακόμη και τα πεζοδρόμια.Το κέφι περίσσευε, όπως και τα ντεσιμπέλ, και -φυσικά- οι θερμίδες.

Ο συννεφιασμένος καιρός δεν πτόησε τους κατοίκους της Παιανίας που συγκεντρώθηκαν σε πυλωτές προκειμένου να γλεντήσουν να φάνε να πιούνε και να διασκεδάσουν και να χορέψουν. Στη Δραπετσώνα από την άλλη, οι γειτονιές ζωντάνεψαν με την μυρωδιά του οβελία να ανοίγει την όρεξη.

Μετά τη σούβλα, το κέντρο της Αθήνας γέμισε με κόσμο. Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου γέμισε με τουρίστες και ντόπιους οι οποίοι κάνουν την απογευματινή τους βόλτα ή απολαμβάνουν το παγωτό τους.

Οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν από νωρίς σε Γιάννενα, Πάτρα και Λέσβο

Στο Τυχερό Έβρου ο γηραιότερος παππούς του χωριού, έστειλε μέσα από το ΕΡΤNews τις ευχές του. «Εύχομαι Ειρήνη και Ευτυχία», λέει.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στην Πάτρα οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν από νωρίς το πρωί τόσο σε αυλές όσο και σε ορόφους πολυκατοικιών.

Οικογενειακά γλέντια με πολύ κέφι και καλό μεζέ στήθηκαν στις γειτονιές της Λέσβου, ενώ με τις σούβλες στα χέρια οι κάτοικοι στα Ιωάννινα έγιναν όλοι μια παρέα, έψηναν και γλεντούσαν.

Όλη η χώρα ένα απέραντο γλέντι που θα κρατήσει μέχρι αργά το απόγευμα σε μία ημέρα που δίνει την ευκαιρία για μία ευχάριστη παρένθεση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Χριστός Ανέστη!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος