Μυτιλήνη: Γιαγιάδες Καλλιθέας εναντίον WIND σημειώσατε: ένα

Οι κάτοικοι της εργατικής συνοικίας στην Καλλιθέα Μυτιλήνης, πολλοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι, έδωσαν σήμερα μαθήματα αγωνιστικότητας σταματώντας την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα ενός εκ των κτιριακών συγκροτημάτων της περιοχής. Οι μαχητικές γιαγιάδες της γειτονιάς πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση των κατοίκων και έφραξαν την είσοδο του συγκροτήματος, αποτρέποντας τους τεχνικούς να στήσουν την κεραία της εταιρίας WIND.

Με σύνθημα όχι για μας, αλλά για τα εγγόνια μας” οι ηλικιωμένες γυναίκες της Καλλιθέας εμπόδισαν το τεχνικό συνεργείο να τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα, ενός εκ των κτιρίων της περιοχής. Ακόμα και όταν ενημερώθηκαν πως μπορεί να συλληφθούν οι ατρόμητες γιαγιάδες όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά δήλωσαν πως είναι έτοιμες ακόμα και στα κρατητήρια να πάνε για να μη μπει η κεραία. Παρά τα χρόνια και τα προβλήματα υγείας οι ηλικιωμένες παρέμειναν για ώρες στο δρόμο εμποδίζοντας το συνεργείο.

Πριν από τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών της Καλλιθέας πληροφορήθηκαν πως σε ένα από τα σπίτια του συγκροτήματος επρόκειτο να τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη έναντι υψηλού μισθώματος να τοποθετηθεί κεραία στην ταράτσα και συστοιχία μηχανημάτων στο υπόγειο του σπιτιού. Η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση και πέρα από το ζήτημα της υγείας, η βασική ένστασή τους αφορά τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της ταράτσας που επρόκειτο να τοποθετηθεί η κεραία. Σύμφωνα με το καταστατικό των εργατικών κατοικιών η ταράτσα κάθε συγκροτήματος ανήκει εξ αδιαιρέτου στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Βάσει του παραπάνω η εταιρία κινητής τηλεφωνίας θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει την συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών για να τοποθετήσει την κεραία.

Οι κάτοικοι ξεκίνησαν δικαστική διένεξη με την εταιρεία η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα. Εξάλλου, την Παρασκευή θα εξεταστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν σήμερα οι κάτοικοι.

Να σημειωθεί πως το σημείο το οποίο θα τοποθετηθεί η κεραία απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το νοσοκομείο και το γηροκομείο, ενώ ένας δρόμος τη χωρίζει από το σχολικό συγκρότημα στην Αγία Φωτεινή.

Μυτιλήνη: Γιαγιάδες Καλλιθέας εναντίον WIND σημειώσατε: ένα

Μία από τους κατοίκους που πρωτοστατούν στον αγώνα η Ασπασία Λεβεντέλλη, η οποία μάλιστα είναι καρκινοπαθής, δήλωσε στην ΕΡΤ: “Στη γειτονία είμαστε πάρα πολλοί ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας. Έχουμε οικογένειες με μικρά παιδιά και δίπλα ακριβώς από τα κτίρια υπάρχει και παιδική χαρά. Τα μπαλκόνια του ψηλότερου κτιρίου θα έχουν σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων δίπλα τους ακριβώς την κεραία. Δυστυχώς νιώθουμε ότι ο νόμος δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Η εταιρεία κατάφερε να πάρει την άδεια χωρίς να συμφωνήσουμε όλοι όσοι είμαστε συνιδιοκτήτες στην ταράτσα που θα τοποθετηθεί η κεραία”.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας.

Για την υπόθεση ζητήθηκε και η άποψη της εταιρείας η οποία δεν έχει απαντήσει.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος