Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ

Ερώτηση στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Λαρισαίων καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας με θέμα την ασφάλεια των διαβάσεων του σιδηροδρομικού δικτύου και την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ που διέρχονται από τον αστικό ιστό της πόλης.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση αναφέρονται:

“Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη, θέλουμε να εκφράζουμε για άλλη μια φορά προς τις οικογένειες των 57 θυμάτων του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό, ότι τηρούμε την δέσμευσή μας και παλεύουμε και απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί τίποτε και το “μαχαίρι” των ευθυνών να φτάσει ως το ΄΄κόκκαλο’’ των υπευθύνων”.

Επίσης, επισημαίνεται από τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΣ ότι η πόλη μας έχει πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον ΟΣΕ, την διάσπαση του από τις κυβερνήσεις και το ξεπούλημά του. Η πόλη της Λάρισας χωρίζεται στην μέση εδώ και πολλά χρόνια από ένα τεράστιο δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών, με ανισόπεδες διαβάσεις που έχουν μετατραπεί σε ‘’καρμανιόλες’’ στοιχίζοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων. Μερικές περιοχές όπως η διάβαση στην οδό “Κάρλας” δίπλα ακριβώς από το 4ο ΕΠΑΛ, στο ΑΤΑ όπου τη διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Μεζούρλο όπου πριν από λίγα χρόνια κεραυνοβολήθηκε από 10.000 βολτ, 15χρονος μαθητής, στα “νταμάρια” της Ν. Σμύρνης όπου και εκεί το 2017 παρασύρθηκε ένα 10χρονο παιδί χάνοντας τη ζωή του, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που έχει για ‘’θεό’’ τη λογική κόστους-οφέλους.

Αποδίδοντας ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές για τη μη υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό, η ΛΑΣ ρωτά τη νέα δημοτική αρχή Λάρισας τι πρωτοβουλίες και μέτρα προτίθεται να πάρει για:

1.      Τη βελτίωση των υπαρχόντων διαβάσεων –  ισόπεδων, υπόγειων και υπέργειων – που είναι σε κακά χάλια για να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής διέλευση πεζών και τροχοφόρων.

2.      Τις υπόγειες διαβάσεις σε σταθμό, Κάρλας, Ν. Σμύρνης που είναι αδιάβατες όταν βρέχει κι όταν νυχτώνει, αλλά και τις υπέργειες που είναι σχεδόν αδύνατο να τις ανεβούν οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες κινητικά προβλήματα, (πχ., στο τέρμα της Υψηλάντου).

3.      Την  υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό της πόλης.    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος