Δήμος Κιλελέρ: Αυτοψία ΕΛΓΑ σε παγετόπληκτες καλλιέργειες δημητριακών

Τις πληγείσες περιοχές από τους παγετούς των προηγούμενων μηνών σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε κλιμάκιο αντιπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γεωπόνων του ΕΛΓΑ.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και έκανε μια πρώτη εκτίμηση που αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες δημητριακών.

Σε δηλώσεις τους οι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ, Αλέκος Χονδρονάσιος και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, οι οποίοι συμμετείχαν τόνισαν με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας, από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Εξέφρασαν όμως την πεποίθησή τους ότι θα δοθεί από τον ΕΛΓΑ εντολή για δήλωση των ζημιών και οι εκτιμητές-γεωπόνοι θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά.

Οι αντιδήμαρχοι επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού, αλλά και με τη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας, Μιχάλης Λιόντος, και ο προϊστάμενος του τμήματος φυτοπροστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Σταυρίδης, παρουσία αγροτών της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος