Κοζάνη: Οι ιδιώτες γιατροί συνδράμουν στη μάχη της πανδημίας

Τρεις παθολόγοι, δύο αναισθησιολόγοι, τέσσερις χειρουργοί, τέσσερις καρδιολόγοι, πέντε ορθοπεδικοί τέσσερις  ουρολόγοι  δυο μικροβιολόγοι, δυο νεφρολόγοι, δυο πνευμονολόγοι καθώς και γυναικολόγοι, σε ένα σύνολο 30  και πλέον ιδιωτών γιατρών έχουν θέσει τον εαυτό τους στη μάχη κατά της πανδημίας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ και στους  πολίτες της περιοχής, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τζεβεκίδης.

Μάλιστα ο Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου  ήρθε σε επαφή  με την διοίκηση  ιδιωτικής κλινικής Ζωoδόχος Πηγή Euromedica στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να στελεχωθεί από τους ιδιώτες γιατρούς προσφέροντας επιπλέον 40 κλίνες από τις 65 που διαθέτει, για την νοσηλεία πολιτών στηρίζοντας το σύστημα υγείας της περιοχής και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Κοζάνης που ασφυκτιά.

Άλλωστε η συγκεκριμένη πρόταση παραμένει στο “τραπέζι” εδώ και αρκετό διάστημα   από την στιγμή που το 3ο κύμα της πανδημίας δημιούργησε προβλήματα στο ΕΣΥ, με την αύξηση των θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό και την δύσκολη κατάσταση που τις τελευταίες ημέρες βιώνει το Νοσοκομείο Κοζάνης.

Στην συνάντηση  με το επιστημονικό συμβούλιο της ιδιωτικής κλινικής, του ιατρικού συλλόγου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες νοσηλείας υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας και βάση της  σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ  των ιδιωτικών κλινικών με το ελληνικό δημόσιο σε κεντρικό επίπεδο.

Ήδη υπάρχει συμφωνία της κλινικής με ιατρικό κέντρο της Κοζάνης για την χρήση αξονικού και μαγνητικού τομογράφου ενώ αναμένεται η απάντηση και από δεύτερο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα περιστατικά όπου θα υπάρξει ανάγκη.

Οι δυνατότητες νοσηλείας της κλινικής προκύπτουν από τις άδειες που διαθέτει η κλινική  για νοσηλεία περιστατικών  μη covid. Άλλωστε η κλινική διαθέτει γυναικολογικό τμήμα  και τεχνητού νεφρού, οπότε και χρειάζεται να προστατευθούν σε κάθε περίπτωση από τον ιό.

Ωστόσο και εκπρόσωποι του Νοσοκομείου ήρθαν σε επαφή με το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής, έχει εκπονηθεί σχέδιο  και αναμένεται  απάντηση για τον τρόπο συνεργασίας και λειτουργίας  των δυο δομών υγείας της περιοχής.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης καθώς δεν υπήρξε συνάντηση κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Εν τω μεταξύ την πρόθεσή τους να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς  για τον τρόπο χρήσης των  self test, εκδήλωσαν οι ιδιώτες  γιατροί και αναμένεται απάντηση από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη_ Δέσποινα Αμαραντίδου         

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος