Καστοριά: Σύσκεψη για την μεταβίβαση των Δημόσιων Ακινήτων

Στο Υπερταμείο

Η  μεταφορά ακινήτων της Καστοριάς στο Υπερταμείο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου.

Συνολικά 170 ακίνητα και εκτάσεις γης στην Καστοριά, ανάμεσα τους το αρχοντικό Σκούταρη, ο Μεντρεσές, το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς, το ρέμα Γκιόλε, το Τελωνείο Καστοριάς, το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης, το Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Νταηλάκι,  το κτίριο και ο χώρος περιμετρικά του κτιρίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αγροτεμάχια και χερσαίες εκτάσεις αναδασμού στην Μεσοποταμία καθώς και δρόμος στα όρια του οικισμού, το οικόπεδο με το  κτίσμα του Στρατιωτικού Πρατηρίου, οικόπεδα με κτίσματα, παιδικές χαρές, δασικές εκτάσεις, παραλίμνιες περιοχές, περιοχές από όπου περνάει η Εγνατία Οδός, περιοχές που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες για χρήση είναι ανάμεσα στα 10.119 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, κατ’ εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016), με σκοπό την οικονομική  τους αξιοποίηση, ενεργώντας  ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αδαμόπουλος  εξέφρασε την αντίθεσή του και την απορία του όσον αφορά τον τρόπο που έγινε η επιλογή των 170 ακινήτων και εκτάσεων γης για την Καστοριά, ανάμεσα στα περίπου 4.000 κτηματικά στοιχεία που υπάρχουν στο Νομό,  ενώ ταυτόχρονα εξήγησε πώς ο αριθμός για την Καστοριά είναι αυξημένος σε σχέση με την υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία προφανώς  γιατί τα στοιχεία  ελήφθησαν από το κτηματολόγιο (στο νομό Καστοριάς πολλές περιοχές έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο σε αντίθεση με άλλους νομούς).

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ