Εορδαία: Εν αναμονή των εργασιών της ΔΕΗ, για την αντιμετώπιση των αυταναφλέξεων

Μέσα  στην εβδομάδα αναμένεται η παρέμβαση από την ΔΕΗ , με τις εργασίες που απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυταναφλέξεων μικρών εστιών λιγνίτη, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική κατάσταση στους κατοίκους.

«Κλείνουμε  τα παράθυρα στα σπίτια, αντί να μπορούμε να τα ανοίξουμε όλες αυτές τις ημέρες,  με τις υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην  ΕΡΤ  Κοζάνης, ο  Πρόεδρος  της Τοπικής  Κοινότητας  Καρυοχωρίου Εορδαίας, Παύλος  Κουτουκλέρ.

Οι  κάτοικοι ζητούν μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα των αυταναφλέξεων  που υπάρχει και σε άλλες περιοχές και ορυχεία του ενεργειακού  λεκανοπεδίου και μεταξύ αυτών στα όρια των  κοινοτήτων  Αναργύρων-Ολυμπιάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτουκλέρ  υποστήριξε ότι «ούτε με ρίψη νερού, ούτε και με χώματα στα υπάρχοντα χώματα μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα», για το οποίο προτείνει και ζητά από την ΔΕΗ, την μεταφορά και την κάλυψη όλων των εστιών με κοκκινόχωμα.

Ο  Πρόεδρος της Τ.Κ  Καρυοχωρίου Εορδαίας, επισημαίνει και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από αυτές τις αυταναφλέξεις, προσθέτοντας ότι «υπάρχει δίπλα το δάσος της Σπηλιάς, με βελανίδια», ενώ κατά το παρελθόν καταγράφηκαν μικρές πυρκαγιές, σε χαρτολιβαδική έκταση.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος