Κοζάνη: Δώρο ζωής από συμπολίτη μας – Δωρεά δύο νεφρών και δύο κερατοειδών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Μια σημαντική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία διαδικασία δωρεάς οργάνων από συμπολίτη μας, χάρη στη γενναία απόφαση της οικογένειάς του.

Ο δότης νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, έπειτα από σοβαρό συμβάν που προκάλεσε βαριά εγκεφαλική βλάβη. Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του συναίνεσε στη δωρεά οργάνων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η λήψη δύο νεφρών και δύο κερατοειδών χιτώνων.

Κοζάνη: Δώρο ζωής από συμπολίτη μας – Δωρεά δύο νεφρών και δύο κερατοειδών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και με τη συμβολή των Τοπικών Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων του Μαμάτσειου.

Καθοριστική ήταν η συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, καθώς και των υπόλοιπων τμημάτων του Νοσοκομείου που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, το οποίο ανέλαβε την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των μοσχευμάτων στη Θεσσαλονίκη, παρά τις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κοζάνη: Δώρο ζωής από συμπολίτη μας – Δωρεά δύο νεφρών και δύο κερατοειδών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Η Διοίκηση του Μαμάτσειου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δότη, ευχαριστώντας την για τη γενναία απόφασή της, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου έγινε την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Μέσα από την απώλεια ενός ανθρώπου, η απόφαση της οικογένειάς του δίνει σε άλλους συνανθρώπους μας την ελπίδα για μια νέα αρχή. Γιατί η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αγάπης που μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ζωή.     

Μια πράξη προσφοράς που υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία της δωρεάς οργάνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος