Δ. Μακεδονία: Μέχρι το Πάσχα εγκαθίστανται σε όλη την Περιφέρεια οι 120 απινιδωτές

Από τις αρχές της χρονιάς και μέχρι το Πάσχα αναμένεται να εγκατασταθούν οι 120 απινιδωτές, που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σε κοινόχρηστους χώρους σε όλους τους Δήμους της περιοχής.

Παράλληλα θα «τρέχει» και το πρόγραμμα «Δρομέας Καρδιάς», με 3.000 εθελοντές, που θα ενισχύσει τη λειτουργία τους.

Όπως ανέφερε ο Aντιπεριφερειάρχης υγείας, Γιώργος Μαργαρίτης αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει περίπου 1.500 άτομα ως εθελοντές, όπως και 14 γιατροί που θα συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια. Ο «Δρομέας Καρδιάς», σύμφωνα με τον εκπρόσωπος των γιατρών καρδιολόγο του Νοσοκομείου της Φλώρινας, Στάθη Κουλούρη, θα ανεβάζει το επίπεδο χρήσης απινιδωτών, καθώς οι πολίτες που θα εκπαιδευτούν στην ΚΑΡΠΑ, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, θα έχουν ένα smartphone και μια εφαρμογή που θα τους ενημερώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να συνδράμουν και να βοηθήσουν τον ασθενής που βρίσκεται κοντά του στα πρώτα 3-4 λεπτά.

Σύμφωνα με την χωροθέτηση θα τοποθετηθούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών 18, της Καστοριάς 17, της Φλώρινας 24, στο Δήμο Κοζάνης 26, της Εορδαίας 16, του Βοΐου 13, των Σερβίων 5 και του Βελβεντού 2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος