Δ. Μακεδονία: «Φρένο» στις αιτήσεις για έργα ΑΠΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το πάγωμα όλων των αιτήσεων για νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο στην έκτακτή του συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης επανέλαβε τις προτάσεις του για νέο χωροταξικό, τα ανταποδοτικά τέλη, τις ζώνες αποκλεισμού, αλλά και τις ζώνες καταλληλόλητας.

Επίσης τόνισε ότι οι υπηρεσίες θα τον ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση των κατατμήσεων, τακτική που χρησιμοποιούν πολλές εταιρίες και επενδυτές σε πολλές περιπτώσεις, ώστε να αποφεύγουν τα ανταποδοτικά τέλη, ώστε να λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Καρυπίδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα αυτό και πρότεινε να γίνει με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπου της ΡΑΕ, όπως επίσης και όλων των βουλευτών της Περιφέρειας.

Την αναστολή κάθε άλλης ενέργειας που ήδη έχει δρομολογηθεί, σχετικά με την αδειοδότηση έργων των ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία ζήτησε από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενώ επικριτικοί στην μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας ήταν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του δάσους της Μεσιανής και απαντώντας στη σχετική ερώτηση της κ. Ζεμπιλιάδου ο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε ότι γίνονται όλες οι νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της περιοχής, καθώς όπως ανέφερε η περιφερειακή αρχής είναι αποφασισμένη «να σώσει το δάσος και να μην επιτρέψει την  αποψίλωσή του».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ