Ροδόπη: Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στις 08:30 το πρωί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν αύριο Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Self test και μάσκα

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self test ή χειρόγραφης δήλωσης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η συμμετοχή της Ροδόπης
Στη Ροδόπη συμμετέχουν 649 μαθητές τω Γενικών Λυκείων γραπτά στις εξετάσεις και 11 προφορικά. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια συμμετέχουν 170 γραπτώς εξεταζόμενος και έξι προφορικά.

Μ.Ζωγραφάκη: Τα παιδιά που διαγωνίζονται έχουν περάσει πολλά

«Τα παιδιά που διαγωνίζονται έχουν περάσει πολλά. Εκτός από το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων έχουν περάσει διπλό covid στρες, πέρυσι και φέτος, που επιβάρυνε την προετοιμασία τους» αναφέρει η συντονίστρια φιλολόγων Μαρία Ζωγραφάκη και σημειώνει: «Με σεβασμό λοιπόν στον τεράστιο αυτό αγώνα τούς εύχομαι καλή επιτυχία και με το καλό να ολοκληρωθεί η δοκιμασία και να πάρουν βαθιές ανάσες ελευθερίας», ευχόμενη «καλές πανελλαδικές εξετάσεις, με υγεία και χωρίς προβλήματα».

Τι αλλάζει φέτος;

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος