Ροδόπη: Από το ΓΕΛ Σαπών στη Νορβηγία με θέμα την κλιματική αλλαγή

Το δεύτερο ταξίδι του ΓΕΛ Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Climate change in the digital era» ολοκληρώθηκε. Το project αυτό θα μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης στοιχείων που αφορούν κλιματικά-μετεωρολογικά δεδομένα βοηθώντας τουρίστες, αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής, κτλπ.

” Το παραγόμενο προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όσο και σε τοπικούς φορείς όπου θα το παραδώσουμε. Οι μαθητές όλοι μαζί δουλεύουν πάνω στο εξής project: 1. η κλιματική αλλαγή στις περιοχές που βρίσκονται τα τέσσερα σχολεία, 2.δημιουργία εφαρμογής app για κινητά, που θα ενημερώνει για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των περιοχών αυτών και 3. εγκατάσταση Μετεωρολογικού-Κλιματικού σταθμού στο σχολείο των Σαπών” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΛ Σαπών.

Οκτώ μαθητές και τρεις καθηγητές ταξίδεψαν στο Stord της Νορβηγίας, όπου συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους εταίρους από τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

“Η εβδομάδα ξεκίνησε με την εκπόνηση ομαδικών εργασιών από τους μαθητές όλων των χωρών, οι οποίες είχαν ως θέμα τα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν την κλιματική αλλαγή, καθώς και τις αιτίες της. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα άλλο νησί μέσα στα φιόρδ και τον παγετώνα Folgefonna, όπου μπόρεσαν να διαπιστώσουν από κοντά πόσο εμφανή είναι πλέον τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της περιοχής” σημειώνεται στην ανακοίνωση της διεύθυνσης. Ανακοίνωση η οποία καταλήγει με τη σημείωση: “Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για τον Οκτώβριο στη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση του προγράμματος.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος