Πώς θα γίνει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ροδόπης

Έξι δωρεάν self test θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου. Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Αναλυτικότερα, με τη διενέργεια δύο self test την εβδομάδα θα προσέρχονται οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Επίσης, με τη χρήση της μάσκας και με τη λήψη μέτρων όπως: χωριστή ώρα άφιξης και αποχώρησης, από διαφορετικές πύλες οι είσοδοι και οι έξοδοι, όπου είναι και απαιτούμενη φροντίδα για τον καθαρισμό των σχολείων και γενικά οποιοδήποτε άλλο μέτρο απαιτείται.

Ωστόσο, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, αίτημα και της κοινότητας των εκπαιδευτικών, δεν προβλέπεται να σημειωθεί ούτε τη φετινή σχολική χρονιά, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαρίνος Κωνσταντινίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-9-2021). «Λόγω έλλειψης υποδομών», όπως είπε, «ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δε θα μειωθεί» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι οι υποδομές είναι σε καλό επίπεδο και τα παιδιά δεν είναι το ένα πάνω στο άλλο. Έχουμε και σχολεία με καλές αίθουσες με 20, 22, 23 παιδιά, όχι όμως σε όλα τα σχολεία».

Η προσέλευση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες όπου εργάζονται θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, και όσοι δεν έχουν αυτά τα έγγραφα με τη διενέργεια δύο rapid test, δύο φορές την εβδομάδα με δική τους όμως χρέωση.

Σε ερώτηση δε για το πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, ο κος Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι: «Όταν νοσεί το 50 συν 1 μαθητές θα αναστέλλεται η λειτουργία του σχολείου» προσθέτοντας ότι: «Το Υπουργείο θεωρεί ότι τα κρούσματα δε θα είναι τόσα πολλά. Από τη στιγμή που νοσήσει κάποιο παιδί σε μια τάξη θα παίρνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας με καθημερινά self test κάθε εβδομάδα». Ανέφερε μάλιστα πως ορίστηκε υπεύθυνος διαχείρισης Covid σε κάθε σχολείο. Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη της εκπαιδευτικής κοινότητας σημείωσε πως εμβολιασμένο είναι το 85% των εκπαιδευτικών της χώρας. «Θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι αναγκαίο και πρέπει να το κάνουμε όλοι μας. Πάνω από το 50% όσων νοσούν είναι ανεμβολίαστοι για αυτό και θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι μας» είπε ο κος Κωνσταντινίδης.
Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της παράλληλης στήριξης -καθώς αίτημα των γονιών είναι το κάθε παιδί να έχει το δικό του δάσκαλο- ο προϊστάμενος της Π/Ε Νομού Ροδόπης απάντησε ότι «πολλά παιδιά στην παράλληλη στήριξη θα μοιράζονται τον ίδιο εκπαιδευτικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος