Μιχάλης Βασιλειάδης: Το μέλλον της νεολαίας είναι η Ευρώπη των λαών

Το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής έφερε στο επίκεντρο της μαθητικής κοινότητας το ΓΕΛ Σαπών, συντονίζοντας ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, συνδυάζοντάς το μάλιστα με την ψηφιακή εποχή. Στόχος να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Ροδόπης.

Συντονιστής του προγράμματος για την «Κλιματική Αλλαγή και την Ψηφιακή Εποχή» το ΓΕΛ Σαπών. Μαθητές του οποίου πρωτοστατούν στη λειτουργία του πρώτου σταθμού μέτρησης μικρο-σωματιδίων στη Ροδόπη, αλλά και στην υλοποίηση εφαρμογής η οποία θα μπορεί να κατέβει στα κινητά όλων, δίνοντας πληροφορίες στους κατόχους για τον καιρό, τον κίνδυνο πυρκαγιάς και για διάφορες άλλες μετρήσεις που αφορούν φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μιχάλης Βασιλειάδης: Το μέλλον της νεολαίας είναι η Ευρώπη των λαώνΩς πολύ σημαντικό επίσης χαρακτήρισε το γεγονός ότι αυτή η 4η δράση ευρωπαϊκού προγράμματος έδωσε τη δυνατότητα στους 34 φιλοξενούμενους από τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Φιλανδία και να γνωρίσουν τον τόπο, την κουζίνα, τις ομορφιές του, αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων.

«Θα γίνουν οι καλύτερες «πρεσβευτές» της περιοχής μας», επέμεινε ο διευθυντής του ΓΕΛ Σαπών γνωρίζοντας με βεβαιότητα τις άριστες εντυπώσεις που δημιούργησαν τόπος και κάτοικοι στους φιλοξενούμενους. Μιλώντας τέλος για την ίδια την αξία των ευρωπαϊκών τέτοιων σχολικών προγραμμάτων τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνουν είναι η ίδια η Ευρώπη, «η Ευρώπη των λαών», όπως είπε, «και όχι των κεφαλαιοκρατών» επισημαίνοντας ότι «Το μέλλον είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος