Μ. Κωνσταντινίδης: Στις 6 Μαΐου η κλήρωση για τη φοίτηση στα Πειραματικά Σχολεία

Ολοκληρώνεται αύριο η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην κλήρωση για εγγραφή στα Πειραματικά σχολεία, που θα λειτουργήσουν στην Κομοτηνή, για πρώτη φορά τη νέα σχολική χρονιά.

Μέχρι αύριο Πέμπτη (31-3-2022) οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή σε ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας στις 6 Μάϊου. «Αν μείνουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθεί ο αριθμός» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-3-2022) ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης. «Από εκεί και πέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα φανεί ποιοι μαθητές θα πάνε στα Πειραματικά και ποιοι στις υπόλοιπες μονάδες, που έχουν εγγραφεί» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι το 15ο Νηπιαγωγείο θα λειτουργεί με δύο τμήματα και το 5ο ΔΣ Κομοτηνής θα δεχθεί δύο τμήματα στην πρώτη δημοτικού. «Αυτοί οι μαθητές στη συνέχεια, τελειώνοντας το ΔΣ, εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να ακολουθήσουν το 5ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο που θα λειτουργούν ως Πειραματικά» εξήγησε. Μάλιστα σε αυτό το σημείο ζήτησε «Συγγνώμη από τους γονείς για την μικρή αναστάτωση», αλλά όπως είπε, «αυτά είναι τα χρονοδιαγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας, κανείς δεν είχε στόχο να αιφνιδιάσει».

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποστήριξε πως ήρθε η ώρα: «Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» προσθέτοντας: «Να λειτουργήσουμε και στην περιοχή μας Πειραματικά Σχολεία» είπε και στάθηκε στο γεγονός ότι θα λειτουργήσουν από του χρόνου σε όλες τις βαθμίδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. «Κρίνοντας από την εμπειρία των Πειραματικών Σχολείων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας θεωρώ ότι σιγά – σιγά θα έχουμε και από εκεί ένα θετικό αποτέλεσμα» είπε.

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας αυτών των σχολείων σημείωσε ότι: «Θα λειτουργήσουν πιο οργανωμένα, θα εποπτεύονται από Σχολές Πανεπιστημίου, τα Σχολεία τα ίδια θα ζητήσουν από ποιες Πανεπιστημιακές Σχολές μπορούν να εποπτεύονται: Παιδαγωγικά Τμήματα, Τμήμα Φιλολογίας και Τμήμα Ιστορίας» και πρόσθεσε «θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα με διάχυση των καλών πρακτικών σε όλα τα σχολεία της πόλης. Θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των άλλων σχολείων στο ωράριο 13:30-16:00 να μπορούν να παρακολουθούν τους ομίλους δραστηριοτήτων, μόνο όσα παιδιά θέλουν να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία θεάτρου, παραδοσιακών χωρών, κινηματογράφων κ.α.».
Ερωτηθείς για το εάν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί εξεδήλωσαν ενδιαφέρον; Απάντησε ότι: «Κάθε φορά που γίνεται κάτι στην αρχή υπάρχουν πάρα πολλές επιφυλάξεις, μια μικρή ομάδα δήλωσε ότι θέλει να μείνει» είπε αρχικά και κατέληξε λέγοντας πως οι υπόλοιπες θέσεις θα πληρωθούν από προκήρυξη που θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας για Εκπαιδευτικούς με αναβαθμισμένα προσόντα. «Αν δεν υπάρξει και πάλι το απαιτούμενο «θέλω» από τους εκπαιδευτικούς, θα προσληφθούν από τους αναπληρωτές οι οποίοι, όμως, θα γνωρίζουν ότι θα πάνε σε πειραματικό σχολείο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος