Στην Θράκη ο Ν. Παππάς – Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση (video)

Array

Διήμερη περιοδεία στη Θράκη ξεκινά σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Η περιοδεία του ξεκίνησε από την Ξάνθη. Στις 9.30 π.μ. ο Υπουργός επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κατάστημα της Σταυρούπολης και στις 11.30 τον Εχίνο. Στη 13.00 παρέστη στη Νομαρχιακή Επιτροπή στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς

«Η στοιχειώδεις ανάγκες για την ενημέρωση των πολιτών ανεξαρτήτως προέλευσης ή θρησκεύματος θα καλύπτονται» δήλωσε ο κ. Παππάς, κατά την επίσκεψή του στη Σταυρούπολη.

Σε Ροδόπη και Έβρο
Στη συνέχεια, θα συνεχίσει την περιοδεία του στο νομό Ροδόπης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς θα επισκεφτεί στις 5.30 το απόγευμα την Οργάνη και στην συνέχεια θα μεταβεί, στις 7 το απόγευμα, στα Αρριανά. Θα ακολουθήσει το βράδυ στην Κομοτηνή συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Η περιοδεία του ολοκληρώνεται αύριο με επίσκεψη στο νομό Έβρου.

Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση

Η έλευση του κ. Παππά στη Θράκη σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης μιας πολύ σημαντικής δράσης με τίτλο: «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης». Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το μείζον θέμα της πρόσβασης στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια. Με απόφαση του υπουργού επιδοτείται για έναν χρόνο η εγκατάσταση δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Η επιδότηση γίνεται πλέον συνολικά για τη Θράκη και το Αιγαίο, καθώς αποσύρθηκε η προηγούμενη απόφαση που ίσχυε μόνο για τους νομούς της Θράκης. Επίσης, αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως ο έλεγχος των δικαιούχων αλλά και η πληρωμή των παρόχων, που θα γίνεται πλέον από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Το κόστος της επιδότησης, που πληρώνεται αποκλειστικά από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, ανέρχεται σε 1.975.000 ευρώ και αφορά συνολικά 15.913 νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, 4.361 νοικοκυριά στον Νομό Έβρου, 6.152 στον Νομό Ξάνθης και 2.778 στον Νομό Ροδόπης. Στο Αιγαίο η επιδότηση θα δοθεί σε κατοίκους των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα σε 1.842 νοικοκυριά. Τέλος, θα επιδοτηθούν 581 νοικοκυριά στον Νομό Σάμου και 199 στον Νομό Χίου.

Η επιλογή του παρόχου για την εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού είναι ελεύθερη για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά. Θα μπορούν, δηλαδή, να επιλέξουν είτε τη Nova είτε την Cosmote TV για να παρακολουθούν δωρεάν τα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις συνδρομητικές εταιρείες να παρέχουν και εξειδικευμένα υποπακέτα τηλεοπτικών υπηρεσιών στα επιδοτούμενα νοικοκυριά, με πληρωμή συνδρομής για τις επιπλέον υπηρεσίες. Αρμόδιοι για τον έλεγχο των προϋποθέσεων είναι οι δήμοι των παραπάνω περιοχών.

Το Πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παππά σε Ξάνθη και Ροδόπη:

Ξάνθη
09:30 – 10:30 Σταυρούπολη Ξάνθης (Κοινοτικό Κατάστημα)

11:30 – 12:30 Εχίνος Ξάνθης

Ροδόπη

17:30 Οργάνη (Ορεινό χωριό)

19:00 Αρριανά (Ορεινό Χωριό)

21:00 Κομοτηνή – Συνέντευξη σε τοπικό κανάλι

Ο Υπουργός ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη την διήμερη περιοδεία του στη Θράκη με επίσκεψη στον Έβρο

8.30-9.30 επίσκεψη στο εργοστάσιο Πρίσμα Electronics στη ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης

11:00 -12.00 Ορμένιο

12:15 -13:00 Δίκαια

14:00 – 15:00 Ορεστιάδα (Ειδικό Σχολείο)

16:30 Αλεξανδρούπολη – Συνέντευξη Τύπου (στο χώρο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia)

20:00 Αλεξανδρούπολη – Κεντρική Ομιλία (Επιμελητήριο Έβρου -Λεωφόρος Δημοκρατίας 307 Αλεξανδρούπολη)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος