Κομοτηνή: “Ζεσταίνουν τις μηχανές τους” οι υποψήφιοι για τις εκλογές των Επιμελητηρίων

Array

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Κομοτηνής εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γνωστός επαγγελματίας κ.Γιάννης Κιλτσίκης. Η προκήρυξη των εκλογών για τις 6 και 7 Νοεμβρίου κίνησε ήδη τις εσωτερικές διεργασίες και τις ζυμώσεις. Ο κος Κιλτσίκης είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές από το 2015 ακόμη με ανεξάρτητο συνδυασμό. «Έχω ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να διεκδικήσω την προεδρεία γιατί τα Επιμελητήρια πλέον αναβαθμίζονται. Ήταν μέσα στις προτάσεις μου οι αλλαγές αυτές που επιτυγχάνουν την αναβάθμιση. Στόχος, να μπορέσουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στα μέλη μας.»

Χαμόγελα και ικανοποίηση για τις αλλαγές του νέου Νόμου

Έχοντας την εμπειρία της συμμετοχής στη διαβούλευση που προηγήθηκε ο κος Κιλτσίκης δηλώνει ευχαριστημένος από τις αλλαγές και στέκεται στο Κέντρο εξυπηρέτησης των Επαγγελματιών, πρότασή του το 2015, σημειώνοντας ότι ο χώρος οργανώνεται καλύτερα. Παράλληλα, επισημαίνει την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με προγράμματα συναφή με το αντικείμενο τους. «Κινείται η διαδικασία σε πολύ σωστή βάση. Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα παλιά, από τα τετριμμένα και να κοιτάξουμε το αύριο.» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι γίνονται επαφές σε καθημερινή βάση. «Δεν θέλω χρόνο. Η κριτική ας αρχίσει από την επόμενη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων.» δηλώνει χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας το όραμά του με λίγες λέξεις «Ονειρεύομαι ένα Επιμελητήριο Ναυαρχίδα. Ενωμένο, με πάρα πολύ κόσμο, ώστε να μπορούμε να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν δεν έχουμε κόσμο, καταλαβαίνετε ότι είμαστε αδύνατοι κι εμείς. Όσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί.»

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με τα cafe
«Τα τελευταία χρόνια της κρίσης έσπασε η αλυσίδα που το ένα γρανάζι τροφοδοτούσε το άλλο με αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία να μην πέφτει ρευστό. Δυστυχώς αυτό που βιώνω είναι η έλλειψη του ρευστού στην αγορά. Συνεχώς τα εμπορικά καταστήματα μπαίνουν σε διαδικασία εκπτώσεων και το μόνο που ανοίγει είναι καταστήματα που έχουν να κάνουν με την εστίαση και τα καφέ γιατί είναι μια επένδυση που δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να γίνει. Η ανάπτυξη,όμως, δεν έρχεται με τα café. Τα τελευταία χρόνια μόνο ο δικός μας κλάδος δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.» δηλώνει σχολιάζοντας το κλίμα στην τοπική αγορά και σπεύδει να προτείνει «Ένα σταθερό φορολογικό κι ασφαλιστικό σύστημα είναι απαραίτητο.Πρέπει να είναι βιώσιμο για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα.»
Φώτο:Γιάννης Κιλτσίκης Κείμενο-Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος