Κομοτηνή: Στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ο Τούρκος ΥπΕξ

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Αχμέτ Σαδίκ, Έλληνα γιατρό και πολιτικό που απεβίωσε στις 24 Ιουλίου του 1995 σε τροχαίο δυστύχημα, παρέστη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ολοκληρώνοντας την ιδιωτική του επίσκεψη στη Ροδόπη, συνοδευόμενος από τον γιο του πρώην βουλευτή,  Λεβέντ Σαδίκ .

Κομοτηνή: Στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ο Τούρκος ΥπΕξ
ο Τούρκος Υπεξ κατά την αποχώρησή του

Ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν ιδρυτής του DEB. Παρούσα στην τελετή ήταν η νυν πρόεδρος του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία αφού αποχαιρέτησε τον Τούρκο Υπ.Εξ. δήλωσε ικανοποιημένη από το «διαρκές ενδιαφέρον της Τουρκίας», όπως είπε, και προέτρεψε την Ελλάδα να κάνει το ίδιο «Να κάνει διάλογο μαζί μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Έχουμε στενές φιλικές σχέσεις με τον κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου» είπε ο Λεβέντ Σαδίκ στο πλευρό της μητέρας του και έχοντας μπροστά του το γιό του και πρόσθεσε «είναι διαρκές το ενδιαφέρον του και είμαι πολύ συγκινημένος κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του πατέρα μου».

Κομοτηνή: Στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ο Τούρκος ΥπΕξ
Ο τάφος του Αχμέτ Σαδίκ

Νωρίτερα,  ο Τούρκος Υπ.Εξ. φύτευσε έναν πλάτανο στο χώρο των κοιμητηρίων.Βγαίνοντας από τα κοιμητήρια και αφού χαιρέτησε τους παρευρισκομένους όταν ζητήθηκε από Έλληνες δημοσιογράφους να κάνει μια δήλωση αρκέστηκε να απαντήσει «αύριο στην Αθήνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα μουσουλμανικά κοιμητήρια ο κος Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» υποσχόμενος διαρκή στήριξη.
Περισσότερο επικοινωνιακός όση ώρα στάθηκε στο χώρο, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες με τους παρευρισκόμενους-μέλη και φίλους του DEB.

Και σε αυτόν τον σταθμό της περιοδείας του ήταν δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και συνεχής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

https://studio.youtube.com/video/k2EJSvxEx6s/edit

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος