Κομοτηνή: Ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ροδόπης για το άνοιγμα των σχολείων

Τα σημαντικότερα ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας έθεσε ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Βαγγέλης Λίτσος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-9-2021) «1,5 χρόνο μέσα στην πανδημία, τα σχολεία έχουν αποκτήσει μια εμπειρία γύρω από αυτό το ζήτημα και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να πει κανείς ότι έχουν γίνει κάποια βήματα σε κάποιες και σε κάποιες άλλες όχι» είπε ο κος Λίτσος.

Σε ό,τι αφορά στην ετοιμότητα για να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι υπάρχει ένα καινούργιο υγειονομικό πρωτόκολλο που ρυθμίζει τη λειτουργία των σχολείων, το οποίο, όπως τόνισε, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Για παράδειγμα λέγεται ότι θα φτάσουμε στο 50% συν ένα μαθητή για να κλείνει κάποιο Τμήμα. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε». Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση οι μαθητές που κάθονται γύρω από κάποιο κρούσμα, κάτι που όπως είπε, «είναι εντελώς ανεδαφικό» και εξήγησε « δεν έχουμε σταθερούς μαθητές γύρω από τους μαθητές, που κάθονται στην τάξη τους, αλλού κάθονται στην τάξη, αλλού στους υπολογιστές, αλλού στην αίθουσα μουσικής, αυτός που το σκέφτηκε αυτό θεωρεί ότι είμαστε ένα είδος στρατοπέδου που έχει ο καθένας τη σταθερή του θέση και δεν μετακινείται. Αυτό το πρωτόκολλο είναι λίγο θεωρητικό και απέχει κάπως από την πραγματικότητα των σχολείων“.

Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως είπε, «έχουν φτάσει στο 80 συν 10%. Όσοι έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει αντισώματα λόγω νόσησης, νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό που αγγίζει ίσως και να ξεπερνάει το 90% και είναι από τους χώρους των δημοσίων υπαλλήλων, από τους πιο υψηλούς. Άρα, θεωρώ ότι στο θέμα των εμβολιασμών τουλάχιστον σε επίπεδο διδακτικού προσωπικού πάμε πολύ καλά. Τώρα στο επίπεδο των μαθητών αυτή τη στιγμή στα Γυμνάσια κινείται γύρω στο 11% και γύρω στα 17% στα Λύκεια». Μάλιστα σημείωσε πως γονείς που είναι υπέρ των εμβολιασμών και έχουν ήδη εμβολιαστεί διστάζουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος