Κομοτηνή – Κ.Κωνσταντινίδου: Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουν ένα rapid test

«Από Δευτέρα σε όλα τα καταστήματα σε όλη την αγορά, όχι μόνο στις λιανικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εμπορίου, αλλά και στην εστίαση θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid 19.» δήλωσε η κα Κική Κωνσταντίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής προσθέτοντας πως « Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουν ένα rapid test σε Ιδιωτικό ή δημόσιο Αυτο-διαγωστικό Κέντρο με μια χρέωση των 10 ευρώ, να το καταθέτουν στην πλατφόρμα και μετά να το δίνουν στον εργοδότη».

Όπως εξήγησε η δραστήρια πρόεδρος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-9-2021) ο εργοδότης θα πρέπει να καταχωρεί όλα τα rapid test και όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , ώστε σε κάθε έλεγχο να είναι σε γρήγορη και εύκολη θέση να τα δείξει. «Αυτό που ισχύει επίσης είναι οι αποστάσεις εντός και εκτός των κλειστών χώρων, η μάσκα οπωσδήποτε στους κλειστούς χώρους και τα αντισηπτικά. Αυτό ισχύουν για τα καταστήματα λιανικής».
Σύμφωνα με την κα Κωνσταντινίδου όσοι είναι εμβολιασμένοι, έχουν νοσήσει και έχουν πιστοποιητικό εξαιρούνται από το rapid test. «Πολύ θετικό για τα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι ότι εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία του ελέγχου στην είσοδο για να ελέγξουμε ποιός είναι εμβολιασμένος και ποιός όχι από τους πελάτες μας» σημείωσε και πρόσθεσε πως «Μπορούμε να δεχθούμε με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων όλους τους καταναλωτές εντός των καταστημάτων κι αυτή είναι μια διαφοροποίηση σε σχέση με την εστίαση». Σύμφωνα με έρευνά μας σε ποσοστό 70 με 75% είναι εμβολιασμένοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, ομοίως και το προσωπικό. « Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα μας είπαν επίσης ότι είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».
Όσον αφορά στο τυχόν κόστος που θα υπάρξει από την εφαρμογή των μέτρων; Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου το ονόμασε “διαδικαστικό θέμα”, που, όπως είπε, “μπροστά σε όλα τα άλλα που έχουμε περάσει τις ημέρες της πανδημίας δεν είναι τίποτα. Είναι μια επιπλέον επιβάρυνση για αυτόν που δεν είναι εμβολιασμένος αλλά όχι κάτι που θα δυσκολέψει την επιχείρηση, ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνει ένα rapid test και να το χρεώνεται».
Για να καταλήξει λέγοντας ότι αυτό που περιμένουν είναι από Δευτέρα να δούνε πώς θα λειτουργήσει το σύστημα με τα rapid test και τους ελέγχους.  «Πηγαίνουμε μέρα μέρα πλέον. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλους υπολογισμούς και πολύ μεγάλες προβλέψεις. Μέρα μέρα για να δούμε πώς θα κινηθούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος