Κομοτηνή: Δυνατότητα για την απόκτηση δεξιοτήτων προσφέρει ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους εφτά εταίροι από πέντε χώρες: την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, υλοποιώντας από το έργο με τίτλο: «Καινοτομία για δεξιότητες στον αθλητισμό και τις διανοητικές αναπηρίες (INSIDEs)», με την Κομοτηνή σε αυτή την προσπάθεια να δηλώνει παρούσα.

Πρόκειται για ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Γι’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δημήτριος Αναστάσοπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημείωσε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 με στόχο να εκπαιδεύσει προσωπικό που δουλεύει με Άτομα με Νοητική Υστέρηση, με διαταραχές αυτιστικού φάσματος κ.α. πάνω σε μια καινούργια πρωτοπόρα μέθοδο. Να μάθουν δηλαδή οι συμμετέχοντες, «πώς να δουλεύουν και το πώς να εντάσσουν περισσότερα παιδιά και ενήλικες στην άθληση».

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο για τους γονείς – μέλη του Συλλόγου είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί έχουν δει οι ίδιοι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η άθληση για τα παιδιά.
«Οπότε», όπως είπε, με αφορμή αυτή την παραδοχή ξεκίνησαν και αυτή την προσπάθεια «πατώντας»,  πάνω σε αυτό που τους συντροφεύει από το ξεκίνημα της ίδρυσης του Συλλόγου, τη συνεργασία.
«Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς στην περιοχή μας και κυρίως να προωθούμε τους φορείς της περιοχής και τους άλλους Συλλόγους», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα στείλουμε προσωπικό από το Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι»- «ΑξίΖΩ» στη Σλοβενία 21-27 Μαρτίου, στο Νόβο Μέστο και στη Νάπολι της Ιταλίας από 28 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου». Συνολικά ο Σύλλογος της Κομοτηνής χρηματοδοτεί την εκπαίδευση 8 ατόμων και ο Εταίρος από την Αθήνα άλλους 8, συνολικά 16 άτομα.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο το έχουμε παρουσιάσει, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να το βρει στο WEBSITE του προγράμματος στο INSIDESPROJECT.eu και είναι ένα κανονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών που δουλεύουν με άτομα στο χώρο του αθλητισμού, άτομα με νοητική υστέρηση και άτομα στο φάσμα του αυτισμού», είπε.
Επίσης, εξήγησε: «Θέλουμε να δημιουργούμε καινοτόμα γνώση ώστε να ενσωματώνουμε την εμπειρία που έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτές και πράγματα που έχουν δουλέψει αλλού να τα μεταφέρουμε στα δικά μας πρότυπα», προσθέτοντας πως αυτή ακριβώς είναι και η λογική του Συλλόγου, του ΔΑΔΑΑ, να φέρει τη γνώση , να παράγει γνώση και να δίνει ευκαιρία για νέα καινοτόμα πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος