Κομοτηνή: Χριστούγεννα Πρωτούγεννα με ηλιοφάνεια σε Ροδόπη και Ξάνθη

«Χριστούγεννα Πρωτούγεννα πρώτη γιορτή του χρόνου για βγάτε ιδέστε μάθετε το που ο Χριστός γεννιέται». Με ήχους παραδοσιακούς και διάθεση γιορτινή,με καλό καιρό, μετά την παγωνιά και το δριμύ ψύχος της χθεσινής νύχτας, γιορτάζουν σήμερα οι κάτοικοι της Ροδόπης τα Χριστούγεννα.

Νωρίς το πρωί στους ιερούς Ναούς της περιοχής και αμέσως μετά στα σπίτια των μεγαλυτέρων της οικογένειας για ευχές. Με το βλέμμα στις επόμενες μέρες και τα πρό των πυλών μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, πραγματοποίησαν μέχρι κι αργά χθες το απόγευμα τις αγορές τους για να είναι σήμερα γεμάτο το γιορτινό τους τραπέζι δίνοντας μια “ανάσα” στην τοπική αγορά.

Κομοτηνή: Χριστούγεννα Πρωτούγεννα με ηλιοφάνεια σε Ροδόπη και ΞάνθηΗ χριστουγεννιάτικη μπάμπω ξεχωρίζει στις πολλές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς απολαμβάνοντας τη μοναδική γαστρονομία της Θράκης, όπως: χοιρινό με τουρσί λάχανο, λουκάνικα, χωριάτικο κοτόπουλο, μπριζόλες κ.α.

Να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες τηρώντας πιστά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση καλούν με μηνύματά τους προς τους δημότες τους οι δήμαρχοι Ξάνθης και Ιάσμου, Μ.Τσέπελης και Οντέρ Μουμίν αντίστοιχα ευχόμενοι να είναι οι τελευταίες γιορτές στη σκιά της Πανδημίας.
«Λόγος του Θεού σαρκώθηκε. Ήρθε και μένει μαζί μας, φως, παρηγοριά, δύναμη, ζωή. Το ζητούμενο είναι να δυναμώσουμε την πίστη μας, την εμπιστοσύνη και αγάπη μας προς Αυτόν και την Εκκλησία που είναι το Σώμα Του. Αυτό αποτελεί το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στον ιό του covid και στον ιό της ανασφάλειας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. “Να ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό” και “να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον συνάνθρωπό μας” προέτρεψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων στο δικό του μήνυμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος