Κομοτηνή- Χ. Ηλιάδου: Οργάνωση του χώρου, σταθερή ώρα μελέτης αλλά και έλεγχος από τους γονείς

Πόσο σημαντικό είναι να είναι σωστά οργανωμένος ο χώρος μελέτης και να ακολουθείται πιστά ένα πρόγραμμα από τους μαθητές; Η κα Χρύσα Ηλιάδου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απαντά πως:«Είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Λογο-θεραπεύτρια- Ειδική Παιδαγωγός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-9-2021) το δωμάτιο μελέτης θα πρέπει να αερίζεται σωστά και καθημερινά, το γραφείο να είναι τακτοποιημένο και η ώρα μελέτης σταθερή με το πρόγραμμα του σχολείου εμφανώς αναρτημένο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν τον μαθητή και τη μαθήτρια να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του/της”.

Σημείωσε δε πως είναι πολύ ουσιαστικό επίσης, μετά το σχόλασμα να ακολουθεί η ώρα φαγητού και ξεκούρασης, πριν καταπιαστούν οι μαθητές πάλι με την προετοιμασία της επόμενης ημέρας. Όπως σημαντικό είναι να μην “εξοβελιστεί” το παιχνίδι από την καθημερινότητα του παιδιού.

Όπως ανέφερε η κα Ηλιάδου είναι ουσιαστική και κρίσιμη η βοήθεια – επίβλεψη των γονιών, ωστόσο, αρκετές φορές το «από κοινού» διάβασμα γονέων και μαθητών οδηγεί σε συχνές προστριβές μεταξύ τους. «Κάτι», που όπως είπε, «αποφεύγεται, όταν οι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναθέσουν το έργο αυτό σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, χωρίς, όμως, να παύουν να έχουν οι ίδιοι τον τελικό έλεγχο».

Αναφερόμενη τέλος στην φετινή εκκίνηση των μαθημάτων, στάθηκε στα «πολλά κενά που υπάρχουν» που της ανέφεραν οι γονείς, με αποτέλεσμα ένας εκπαιδευτικός να είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη τριών και τεσσάρων μαθητών, με διαφορετικές διαταραχές κι ανάγκες, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο του, αλλά και μειώνει τα ίδια τα οφέλη για τους μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος