Επίσκεψη Ισπανικού σχολείου στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής: Μια μεγάλη δημιουργική παρέα μαθητών κι εκπαιδευτικών

“Οι εντυπώσεις είναι άριστες γιατί η ελληνική φιλοξενία είναι η καλύτερη” δήλωσε με καμάρι η Δανάη Παντελίδου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-4-2022) για την προσπάθεια μαθητών, μαθητριών και συναδέλφων της κατά τη διάρκεια φιλοξενίας αποστολής από το INS Pineda de Mar της Ισπανίας. Δύο (2)καθηγητές και δέκα ( 10) μαθητές από την Ισπανία έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τόπο και τους ανθρώπους που τους υποδέχτηκαν, καθώς άνοιξε μια μεγάλη “αγκαλιά”.

Επίσκεψη Ισπανικού σχολείου στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής: Μια μεγάλη δημιουργική παρέα μαθητών κι εκπαιδευτικών«Τα παιδιά και οι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος» είπε και σημείωσε ότι « Έφυγαν με την χαρακτηριστική εντύπωση της εγκάρδιας φιλοξενίας και της ζεστασιάς παρά το γεγονός ότι έμειναν ουσιαστικά για τέσσερις ημέρες». Τέσσερις ημέρες, που, όπως είπε η κα Παντελίδου, άφησε ένα ισχυρό “δεσμό” φιλίας κι έναν ενθουσιασμό για κάθε σημείο της αν.Μ.Θ. που επισκέφτηκαν.

«Το δικό τους σχολείο είναι χαρακτηρισμένο ως ψηφιακό, θα το επισκεφτούμε το Μάιο για να δούμε από κοντά πώς εφαρμόζουν τα οπτικοακουστικά Μέσα μέσα στην τάξη και εμείς με τη σειρά μας διοργανώσαμε εργαστήριο πάνω σε αυτά με θέμα την επεξεργασία βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκαναν οι μαθητές» είπε η κα Παντελίδου. Και μίλησε με ενθουσιασμό και για τα δύο εργαστήρια για την κατασκευή του «πράσινου τείχους», που δημιουργήθηκε ξανά στο σχολείο τους.
Όσον αφορά στο ενδιαφέρον των παιδιών για το περιβάλλον και τη φύση; «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χλωρίδα, την πανίδα» είπε και σημείωσε ότι: «Μέσω του eclass είχαν τη δυνατότητά να παρακολουθήσουν μαθήματα που αφορούν στο πρόγραμμα, για καλλωπιστικά και ενδημικά φυτά της περιοχής, διαφορές σε σχέση με το νερό που απαιτείται, τις περιοχές που φύονται αυτά τα φυτά, τα έχουν γνωρίσει μέσα από τις μελέτες τους». Αλλά και να επεξεργαστούν εικόνα και ήχο, ακόμη και να δημιουργήσουν πανέμορφα, γυάλινα βαζάκια από πλατύφυλλα καλλωπιστικά φυτά.

Σε παρέμβασή της δε η διευθύντρια του σχολείου σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι τα σχολεία «είναι μπροστά», όπως είπε, « και κάνουν δράσεις», για να σημειώσει ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικά τα προγράμματα αυτά για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών» μιλώντας για: «την απόκτηση ήπιων δεξιοτήτων» μέσα από προγράμματα που «προσφέρουν πολύ μεγάλο έργο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος