ΕΛΜΕ Ροδόπης: Άνοιγμα των σχολείων με τις ελάχιστες εγγυήσεις για την ασφάλεια των εμπλεκομένων

“Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το άνοιγμα των σχολείων και η διατήρηση της δια ζώσης διδακτικής –παιδαγωγικής λειτουργίας είναι επιτακτική ανάγκη” τονίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης σε ανακοίνωσή της με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων σήμερα και τονίζεται ότι: “Οι εκπαιδευτικοί θέλαμε και θέλουμε σχολεία ανοιχτά”. Ωστόσο, η ΕΛΜΕ Ροδόπης τονίζει ότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει μέσα σε συνθήκες που θα παρέχουν τις ελάχιστες εγγυήσεις για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων.
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να:
• Να αναβάλει την επανέναρξη των μαθημάτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα ελέγχου εκπαιδευτικών και μαθητών και σωστής εκτίμησης της κατάστασης.
• Να αλλάξει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο τμήματος με τη μείωση του ποσοστού των κρουσμάτων (από το 50%+1 των μαθητών).
• Να οργανωθεί η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
• Να προχωρήσει σε σοβαρό σχεδιασμό για την εκ περιτροπής λειτουργία των τμημάτων και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
• Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία.

Διαβάστε εδώ:ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος