Σύμβαση αποκατάστασης ζημιών του “Μπάλλου” στην κεντρική Κέρκυρα

Υπεγράφη σήμερα, από την Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η σύμβαση αποκατάστασης των ζημιών από τον Μπάλλο στο σημείο Πέραμα και τη γύρω περιοχή, ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Οι διαδικασίες, όπως ανέφερε η κυρία Κράτσα, προχώρησαν με τη διαδικασία του επείγοντος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού η γεωτεχνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε, απέδειξε ότι υπάρχει επικινδυνότητα στη στήριξη του δρόμου που αποτελεί μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου προς την πόλη της Κέρκυρας από το νότο.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία, οι διαδικασίες, όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης, ήταν δύσκολο να επισπευσθούν περισσότερο.

Τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στον άξονα Σταυρού και Αγίων Δέκα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως δευτερεύον οδικό δίκτυο στο οποίο θα εκτραπεί η κυκλοφορία, ώστε να κλείσει ο δρόμος στο Πέραμα που θα γίνουν και οι σοβαρότερες παρεμβάσεις.

Παράλληλα θα γίνουν έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη θέση  Τσάκι Μπενιστών που επίσης είναι μέρος του κεντρικού άξονα του νησιού και στο χωριό Βιρός.

Οι παρεμβάσεις στη Μεσογγή και Κάτω Γαρούνας, στην νότια κεντρική Κέρκυρα, δεν έχουν συμβασιοποιηθεί ακόμη και θα γίνουν σε δεύτερη φάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος