Στην Κέρκυρα η σύγκληση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων

Στην Κέρκυρα συνέρχεται το Δ.Σ. και οι Επιτροπές της ΚΕΔΕ. Με αφορμή το γεγονός, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ στην Κέρκυρα, συνιστά σημαντικό γεγονός επιβεβαιώνει τη δυνατότητα παρέμβασης, που έχει πλέον ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου με τις πρωτοβουλίες της κατάφερε να εντάξει στην ατζέντα της ΚΕΔΕ ζητήματα που αφορούν άμεσα το νησί, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της στήριξης των ελαιοτριβείων.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Καφαντάρης κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών της Οικονομικής Επιτροπής, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Δήμαρχο τονίζοντας ότι «η Δήμαρχος κ. Υδραίου τα τελευταία τρία χρόνια, συμβάλει τα μέγιστα για να στηρίξει το νησί το οποίο εκπροσωπεί, και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ».

Σήμερα, η Οικονομική Επιτροπή της ΚΕΔΕ είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την αλλαγή του πλαισίου κατανομής των ΚΑΠ στους Δήμους, ενώ αύριο στις 6 το  απόγευμα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με σημαντικά θέματα για την αυτοδιοίκηση στην ημερήσια διάταξη. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η εισήγηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για στήριξη της λειτουργίας και της επιβίωσης των ελαιοτριβείων με κρατική επιδότηση στο κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος