Κέρκυρα: Το “Κάλλος το Ιόνιον” του Σπύρου Σαμοϊλη την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο

Τη δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση του νέου μουσικού έργου του Σπύρου Σαμοΐλη: «ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ» σε ποίηση Σπύρου Ζαχαράτου διοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την Κυριακή  30 του Οκτώβρη, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν χορωδίες και σημαντικοί ερμηνευτές και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Κέρκυρα: Το “Κάλλος το Ιόνιον” του Σπύρου Σαμοϊλη την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο

Πρόκειται για ένα ύμνο του Δεκαπεντάστερου του Ιονίου, όπως λέει ο ποιητής. Όπως συμπληρώνει ο συνθέτης, είναι ένα διαχρονικό ταξίδι, από τα χρόνια της ξενοκρατίας, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μέσα από τραγουδισμένα πάθη, πόθους και ελπίδες, με αγώνες ποπολάρων και Ριζοσπαστών,  και περάσματα από τους λόγους των Σολωμού, Κάλβου, Σικελιανού και Μαραμπού.

Μια μουσικοποιητική σύνθεση – μυσταγωγία, για την ομορφιά του Ιονίου των μύθων, της αλήθειας, του έρωτα, της αρμονίας, των αρωμάτων της φύσης και των απλών ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου. Το έργο είναι γραμμένο για μικτή ορχήστρα κλασικών και λαϊκών οργάνων, τραγουδιστές και μικτή χορωδία. 

Στη συναυλία της Κυριακής,  παίρνουν μέρος οι τραγουδιστές  Παντελής Κοντός,  Πέτρος Καρύδης, Αγγελική Καββαδία,  Δώρα Κολίτση,  Ντέμης Καββαδίας, Σπύρος Πανδής. Επίσης οι χορωδίες Αγ. Ματθαίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» με μαέστρο τον Antony Ivanof, η χορωδία Καναλίων «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ» με μαέστρο την Πέλη Κοντογούρη και το Φωνητικό σύνολο “COVERTURA” με μαέστρο τη Δώρα Κολίτση.  Αφήγηση: Σωτήρης  Γιαννούλης – Έλσα Σαμοΐλη. Σκηνοθετική επιμέλεια : Πέτρος Γάλλιας.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος