Κέρκυρα: “Σπάμε τη σιωπή” στη βία κατά των γυναικών

Εκδηλώσεις του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας πραγματοποιήθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Θεοτόκη στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος έδωσε το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών «Σπάμε τη Σιωπή» γιατί απέναντι στη βία κάθε μορφής, η σιωπή δεν είναι λύση.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με την  1η ΤΟ.Μ.Υ Κέρκυρας, το Νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας και το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και την ΠΙΝ, υλοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Με ενημερωτικό υλικό και  συζήτηση με τους πολίτες, ο Δήμος έστειλε μήνυμα για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κέρκυρα: “Σπάμε τη σιωπή” στη βία κατά των γυναικών

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο εκδήλωση-ημερίδα, από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, όπου αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές θέματα σχετικά με την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Όπως δήλωσε η Πρ. της Επιτροπής Ισότητας Μαρία Ζερβού, οι εκδηλώσεις αυτές φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν και να φωτίσουν πτυχές του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις στην κοινωνία. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με δρώμενο από τον καλλιτεχνικό Σύλλογο «Metron” και την Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας-Ωδείων Κέρκυρας με ερμηνεύτρια την μοναδική Ιωάννα Βλάχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος